Bravčové rolky so špenátom a mozarellou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak,
odstavíme a primiešame nastrúhanú mozzarelu a naplníme plátky mäsa. Potom ich zrolujeme, popražíme
zo všetkých strán a dáme do vopred nahriatej rúry 20 minúť piecť.
- Medzitým pripravíme baklažánovo– cuketovú caponatu. Baklažán a cukety nakrájame na väčšie kocky, popražíme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky a novú cibuľku a tiež to spolu trošku popražíme.
- Osolíme, okoreníme a pridáme provensalskú zmes korenia. Caponata je druh zeleninového jedla zo Sicílie.
- NÁŠ TIP: Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme niekoľko minút ,,vypotiť". Predídeme tak možnej horkosti tejto chutnej zeleniny. Mozarellu nemusíme strúhať, stačí ju natrhať na kúsky.
|