Bavčové rezne

Bravčové rezne s bylinkami

Autor receptu: redakcia

Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne.* Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a ako príloha je vždy šalátik.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky, z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb.
  2. Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú kurkumu a premiešame. V druhom hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka.
  3. Do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku, ktorú sme pripravili rozmixovaním staršieho celozrnného pečiva, a vmiešame do nej nasekané bylinky.
  4. Rezne obaľujeme najskôr v múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.
  5. Obalené rezne vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.