Bavčové rezne
Bravčové rezne s bylinkami
Autor receptu: redakcia
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne.* Bravčové rezne pripravujem s bylinkami a kurkumou, no a ako príloha je vždy šalátik.
Postup
- Mäso nakrájame na tenké plátky, z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb.
- Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú kurkumu a premiešame. V druhom hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčka.
- Do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku, ktorú sme pripravili rozmixovaním staršieho celozrnného pečiva,
a vmiešame do nej nasekané bylinky.
- Rezne obaľujeme najskôr v múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec
v strúhanke.
- Obalené rezne vyprážame v rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.