Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky

Autor receptu: kitchenguru

Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.

Suroviny

Postup

  1. Rezne, ktoré máme nakrájané, umyjeme, osolíme a naklepeme z oboch strán.
  2. Do misiek si samostatne pripravíme múku, strúhanku a rozšľahané vajce pomixované s mliekom. Strúhanka aj múka nám po obalení zostane navyše.
  3. Rezne postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme v panvici, v ktorej máme rozohriaty olej - malo by ho byť toľko, aby bol rezeň úplne ponorený v oleji. Vyprážame cca 4-5 minút. Ak je rezeň úplne ponorený v oleji, malo by to stačiť. Podávame podľa chuti s prílohou - zemiaky alebo zemiakový šalát.