Bravčové karí

Bravčové rendang karí

Autor receptu: redakcia

Indonézska variácia karí.* Často sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Mäso sa v omáčke dlho dusí, až kým sa nezačne rozpadávať. Vďaka tomuto postupu korenistou omáčkou doslova nasiakne. My sme ho doplnili krehkými zelenými fazuľkami, aby bolo jedlo krásne farebné. Tradične sa k nemu podáva ryža. My sme ako prílohu zvolili chlebové placky.

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panenku rozdelíme na štyri rovnako veľké kúsky. Votrieme do nich soľ a čerstvo zomleté farebné korenie.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a mäso na ňom osmažíme zo všetkých strán, kým sa nezatiahne. Potom ho vyberieme z hrnca, dáme doň rendang pastu a restujeme, až sa rozvonia. Prilejeme kokosové mlieko, kokosovú vodu, rybiu omáčku, pridáme badián, kafírové listy a roztlčenú stonku citrónovej trávy.
  3. Privedieme do varu, vložíme späť mäso a pomaly dusíme približne 60 minút. Dochutíme limetovou šťavou a podávame napríklad s chlebovými plackami nan.