Bravčové pliecko na zelenine fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 22. mája 2016
Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduché jedlo,jednoduchý pracovný postup.

Suroviny

1200 g (pláty mäsa)
 (podľa vášho uváženia)
1 ks
2 PL
1000 ml (na podliatie jedla)
 (pod cibuľu)
Suroviny na marinádu:
Suroviny na knedľu:
1 KL
1 ks
550 g
200 ml
cca.150 ml
1 ks (Dr. Oetker)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahojte. Mäso som mal v marináde zhruba jeden deň. Mal som ho položené v mikroténovom sáčku a skladoval som ho v chladničke. (Sáčok som sem-tam otočil aj na druhú stranu). Nie je to nič zložité. Mäso okoreníš, posolíš podľa svojej chuti u uváženia a potom ho vložíš do oleja,alebo ho nahrubo natrieš olejom.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začneme s tým,že do panvice prilejeme za lyžicu oleja a mäso narýchlo osmažime z oboch strán.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výpek z mãsa prelejeme do hlbšej nádoby a usmažíme si na ňom cibuľu. Potom k cibuli pridáme paradajkový pretlak a posmažíme ho.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme pridaním mrazenej zeleniny. Trochu ju tiež usmažíme.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej zeleninu podlejeme horúcou vodou a vložíme k nej aj pláty mäsa.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes mäsa a zeleniny dochutíme koreninami ktoré máme v obľube. Keď je za potreby tak jedlo aj posolìme. No ja som korenil a solil opatrne, keďže som mal mäso už v marináde ,,nahrubo" osolené a okorenené. Nádobu som zakryl pokrievkou a jedlo som varil cca 30 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz si pripravíme kysnutú parenú knedľu. Postupujeme takto: Do preosiatej múky primiešame sušené droždie.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K múke a droždiu prilejeme vlažné mlieko zriedené s vodou.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalej cesto trochu prehnietime a necháme ho postáť zo 10 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K cestu pridáme ešte vajce a soľ.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto ďalej hnietime pokiaľ sa nám nezačne odlepovať od bokov nádoby. Potrvá to asi 4 - 5 minút. Dáme ho na teplé miesto a počkáme si pokiaľ nám nenakysne. Potrvá to zhruba 50 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakysnuté cesto.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Z nakysnutého cesta spravíme dva valčeky a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Cesto som paril na paráčiku 20 minút. Knedľu som hneđ po uvarení popichal špajdľou.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hotové knedle. Želám Vám všetkým pekný nedeľný deň.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Recept i výsledný komplet je moc fajn a jistě i chuťově výborné. Na co sáhneš, se ti daří. Krásný den!
@Bembo ,ja tiež rád jedlá so zeleninou.Ďakujem ti veľmi pekne.

@Haji ,srdečne ti ďakujem.Želám tiež pekný deň.

@Terinka55 ,može ma iba tešiť,že sa ti jedlo páči.
Veľká vďaka a tiež pekne pozdravujem.

@Janara ,je to časť krajšej svaloviny z lopatky.
Ďakujem ti krásne.

@Izabella929
Dobre že píšeš,takto pesimisticky.Ja budem prví kto na ten recept prvý ťukne.Zo srdca ti ďakujem.


No ano. Plecko je doma, zelenina je také doma a recept je tady. No a tak už jen udělat a to bude v průběhu tohoto týdne. Už se těším vypadá bezvadně. Jasná k.k a hvězdy samozřejmě. Zdravíme.
Blahoželám k super výkonu, Laci Mäsotortovník, alias @mesiar50 a som "na betón" presvedčený, že chutilo všetkým! Tento týždeň sme mali spoločné chute aj nápady, iba ja som "zohnal" nádherné bravčové medzirebrové "štangličky". Čoskoro zverejním! Maj super krásne "fasa" dni, pri pevnom zdraví a silných nervoch!
@Sracz
Kamarát môj ďaleký,jedlo je vyrobené iba pre mňa.
No keď spravím nejaký zákusok či tortu tak vtedy ponúknem aj kokegov.Sú to moji tak povediac ,,testovací piloti."Mnohokrát mi záleží aj na ich názore.Budem rád,keď budem čítať tvoj nový recept.Veľmi pekne ti ďakujem a tiež ti prajem zdravíčko a veľa dobrých ľudí kol teba.

Pridaj komentár k receptu: