Bravčové pliecko na zelenine fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 22. mája 2016
Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduché jedlo,jednoduchý pracovný postup.

Suroviny

1200 g (pláty mäsa)
 (podľa vášho uváženia)
1 ks
2 PL
1000 ml (na podliatie jedla)
 (pod cibuľu)
Suroviny na marinádu:
Suroviny na knedľu:
1 KL
1 ks
550 g
200 ml
cca.150 ml
1 ks (Dr. Oetker)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahojte. Mäso som mal v marináde zhruba jeden deň. Mal som ho položené v mikroténovom sáčku a skladoval som ho v chladničke. (Sáčok som sem-tam otočil aj na druhú stranu). Nie je to nič zložité. Mäso okoreníš, posolíš podľa svojej chuti u uváženia a potom ho vložíš do oleja,alebo ho nahrubo natrieš olejom.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začneme s tým,že do panvice prilejeme za lyžicu oleja a mäso narýchlo osmažime z oboch strán.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výpek z mãsa prelejeme do hlbšej nádoby a usmažíme si na ňom cibuľu. Potom k cibuli pridáme paradajkový pretlak a posmažíme ho.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme pridaním mrazenej zeleniny. Trochu ju tiež usmažíme.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej zeleninu podlejeme horúcou vodou a vložíme k nej aj pláty mäsa.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes mäsa a zeleniny dochutíme koreninami ktoré máme v obľube. Keď je za potreby tak jedlo aj posolìme. No ja som korenil a solil opatrne, keďže som mal mäso už v marináde ,,nahrubo" osolené a okorenené. Nádobu som zakryl pokrievkou a jedlo som varil cca 30 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz si pripravíme kysnutú parenú knedľu. Postupujeme takto: Do preosiatej múky primiešame sušené droždie.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K múke a droždiu prilejeme vlažné mlieko zriedené s vodou.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalej cesto trochu prehnietime a necháme ho postáť zo 10 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K cestu pridáme ešte vajce a soľ.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto ďalej hnietime pokiaľ sa nám nezačne odlepovať od bokov nádoby. Potrvá to asi 4 - 5 minút. Dáme ho na teplé miesto a počkáme si pokiaľ nám nenakysne. Potrvá to zhruba 50 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakysnuté cesto.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Z nakysnutého cesta spravíme dva valčeky a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Cesto som paril na paráčiku 20 minút. Knedľu som hneđ po uvarení popichal špajdľou.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hotové knedle. Želám Vám všetkým pekný nedeľný deň.

    Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Bembo ,ja tiež rád jedlá so zeleninou.Ďakujem ti veľmi pekne.

@Haji ,srdečne ti ďakujem.Želám tiež pekný deň.

@Terinka55 ,može ma iba tešiť,že sa ti jedlo páči.
Veľká vďaka a tiež pekne pozdravujem.

@Janara ,je to časť krajšej svaloviny z lopatky.
Ďakujem ti krásne.

@Izabella929
Dobre že píšeš,takto pesimisticky.Ja budem prví kto na ten recept prvý ťukne.Zo srdca ti ďakujem.