Foto: mesiar50
Jednoduché jedlo,jednoduchý pracovný postup.
Suroviny
1200 g (pláty mäsa) |
|
(podľa vášho uváženia) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
1000 ml (na podliatie jedla) |
|
(pod cibuľu) |
|
Suroviny na marinádu: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Suroviny na knedľu: | |
1 KL |
|
1 ks |
|
550 g |
|
200 ml |
|
cca.150 ml |
|
1 ks (Dr. Oetker) |
|
Postup
-
1
Ahojte. Mäso som mal v marináde zhruba jeden deň. Mal som ho položené v mikroténovom sáčku a skladoval som ho v chladničke. (Sáčok som sem-tam otočil aj na druhú stranu). Nie je to nič zložité. Mäso okoreníš, posolíš podľa svojej chuti u uváženia a potom ho vložíš do oleja,alebo ho nahrubo natrieš olejom.
-
2
Začneme s tým,že do panvice prilejeme za lyžicu oleja a mäso narýchlo osmažime z oboch strán.
-
3
Výpek z mãsa prelejeme do hlbšej nádoby a usmažíme si na ňom cibuľu. Potom k cibuli pridáme paradajkový pretlak a posmažíme ho.
-
4
Pokračujeme pridaním mrazenej zeleniny. Trochu ju tiež usmažíme.
-
5
Ďalej zeleninu podlejeme horúcou vodou a vložíme k nej aj pláty mäsa.
-
6
Zmes mäsa a zeleniny dochutíme koreninami ktoré máme v obľube. Keď je za potreby tak jedlo aj posolìme. No ja som korenil a solil opatrne, keďže som mal mäso už v marináde ,,nahrubo" osolené a okorenené. Nádobu som zakryl pokrievkou a jedlo som varil cca 30 minút.
-
7
A teraz si pripravíme kysnutú parenú knedľu. Postupujeme takto: Do preosiatej múky primiešame sušené droždie.
-
8
K múke a droždiu prilejeme vlažné mlieko zriedené s vodou.
-
9
Ďalej cesto trochu prehnietime a necháme ho postáť zo 10 minút.
-
10
K cestu pridáme ešte vajce a soľ.
-
11
Cesto ďalej hnietime pokiaľ sa nám nezačne odlepovať od bokov nádoby. Potrvá to asi 4 - 5 minút. Dáme ho na teplé miesto a počkáme si pokiaľ nám nenakysne. Potrvá to zhruba 50 minút.
-
12
Nakysnuté cesto.
-
13
Z nakysnutého cesta spravíme dva valčeky a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút.
-
14
Cesto som paril na paráčiku 20 minút. Knedľu som hneđ po uvarení popichal špajdľou.
-
15
Hotové knedle. Želám Vám všetkým pekný nedeľný deň.
@Haji ,srdečne ti ďakujem.Želám tiež pekný deň.
@Terinka55 ,može ma iba tešiť,že sa ti jedlo páči.
Veľká vďaka a tiež pekne pozdravujem.
@Janara ,je to časť krajšej svaloviny z lopatky.
Ďakujem ti krásne.
@Izabella929
Dobre že píšeš,takto pesimisticky.Ja budem prví kto na ten recept prvý ťukne.Zo srdca ti ďakujem.
Kamarát môj ďaleký,jedlo je vyrobené iba pre mňa.
No keď spravím nejaký zákusok či tortu tak vtedy ponúknem aj kokegov.Sú to moji tak povediac ,,testovací piloti."Mnohokrát mi záleží aj na ich názore.Budem rád,keď budem čítať tvoj nový recept.Veľmi pekne ti ďakujem a tiež ti prajem zdravíčko a veľa dobrých ľudí kol teba.
Ďakujem ti pekne.
Priateľu,ďakujem ti veľmi pekne.
Srdečná vďaka.