Bravčové pliecko na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Jednoduché jedlo,jednoduchý pracovný postup.
Postup
- Ahojte. Mäso som mal v marináde zhruba jeden deň. Mal som ho položené v mikroténovom sáčku a skladoval som ho v chladničke. (Sáčok som sem-tam otočil aj na druhú stranu). Nie je to nič zložité.
Mäso okoreníš, posolíš podľa svojej chuti u uváženia a potom ho vložíš do oleja,alebo ho nahrubo natrieš olejom.
- Začneme s tým,že do panvice prilejeme za lyžicu oleja a mäso narýchlo osmažime z oboch strán.
- Výpek z mãsa prelejeme do hlbšej nádoby a usmažíme si na ňom cibuľu.
Potom k cibuli pridáme paradajkový pretlak a posmažíme ho.
- Pokračujeme pridaním mrazenej zeleniny. Trochu ju tiež usmažíme.
- Ďalej zeleninu podlejeme horúcou vodou a vložíme k nej aj pláty mäsa.
- Zmes mäsa a zeleniny dochutíme koreninami ktoré máme v obľube. Keď je za potreby tak jedlo aj posolìme. No ja som korenil a solil opatrne, keďže som mal mäso už v marináde ,,nahrubo" osolené a okorenené. Nádobu som zakryl pokrievkou a jedlo som varil cca 30 minút.
- A teraz si pripravíme kysnutú parenú knedľu. Postupujeme takto:
Do preosiatej múky primiešame sušené droždie.
- K múke a droždiu prilejeme vlažné mlieko zriedené s vodou.
- Ďalej cesto trochu prehnietime a necháme ho postáť zo 10 minút.
- K cestu pridáme ešte vajce a soľ.
- Cesto ďalej hnietime pokiaľ sa nám nezačne odlepovať od bokov nádoby. Potrvá to asi 4 - 5 minút. Dáme ho na teplé miesto a počkáme si pokiaľ nám nenakysne. Potrvá to zhruba 50 minút.
- Nakysnuté cesto.
- Z nakysnutého cesta spravíme dva valčeky a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút.
- Cesto som paril na paráčiku 20 minút. Knedľu som hneđ po uvarení popichal špajdľou.
- Hotové knedle.
Želám Vám všetkým pekný nedeľný deň.