Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 15. októbra 2011
Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: bibia1
10
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Vyklepané mäsko posolíme, okoreníme Divočinou, bazalkou a mletou paprikou z oboch strán.

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme na krúžky nakrájaným pórkom

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a koreňovou zeleninou.

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si parný hrniec, vložíme podnos a zapneme naparovanie na 50 min.

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 20 minútach naparovania pridáme ryžu a mrazenú zeleninu s vegetou. Ryžu dáme do nádoby na ryžu, osolíme, posypeme vegetou, a zalejeme vodou tak 1 cm nad ryžu - premiešame.

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tesne pred dokončením - tak 5 minút, posypeme mäsko nastrúhaným syrom

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a zalejeme šľahačkovou smotanou.

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko pekne doparíme a máme hotovo. Dobrú chuť

    Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

altyn
Kedy to všetko urobím... ? Ale určite vyskúšam! :-)))
cica2
samé skvelé receptíky pridávaš, aj toto jedlo vyzerá perfektne a určite aj výborne chutí....kk:))
adinkaja
keď tam pridám tú smotanu tak mi nepretečie dole cez tie dierky? som začiatočníčka :-) mám iný parný hrniec poschodový
bibia1
ahojky @adinkaja - ja mám tú vrchnú platňu plnú, takže mi nemôže pretiecť cez dierky ako tebe.
Ale môžeš si tú šťavu zliať do hrnca a spraviť omáčku na sporáku.
Dobrú chuť.
lukasko99
Ahoj,
ak mozem, tak mna by zaujimalo aky je rozdiel medzi tym ak sa ryza vari vo vode v parnom alebo beznom hrnci na sporaku, dakujem
bibia1
ahoj
rozdiel je v tom, že v parnom hrnci nepotrebuješ použiť olej, inak chuť aj konzistencia je rovnaká.
Tu ti ale odporúčam, aby si si sám odsledoval minutáž na prípravu ryže podľa svojho parného hrnca.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha