Bravčové pliecko
Bravčové pliecko

Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 5. júna 2017
Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kimlo

Recept som našiel na bonviváni.sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to skúsil v pomalom hrnci a neľutujem. Mäso je šťavnaté, mäkké, s chutnou omáčkou.

4
porcie
30 minút
príprava
360 minút
na 90 °C

Suroviny

500 g
1-2 PL
1 ks
4 strúčiky
2 PL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na hrubšie plátky cca 2 cm. Cibuľu na hrubšie kolieska, strúčiky cesnaku necháme vcelku alebo rozdelíme na polovice. Na panvici rozpálime masť a cibuľu s cesnakom opečieme a posypeme podľa chuti rascou.

    Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hladkú múku zmiešame s mletou paprikou a štipkou kari korenia. V tejto zmesi obalíme plátky mäsa. Nesolíme. Cibuľu s cesnakom preložíme z panvice do pomalého hrnca, a na panvicu dáme obalené mäso.

    Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme z oboch strán aby sa mäso zatiahlo.

    Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené mäso taktiež preložíme do pomalého hrnca, až teraz ho osolíme. Do výpeku na panvici pridáme vodu, krátko povaríme a pridáme k mäsu. Možstvo podľa toho koľko chceme mať omáčky.

    Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomalý hrniec nastavíme na úroveň LOW a necháme pomaly dusiť 5-6 hodín. Mäso bude mäkkučké a šťavnaté. Podávame s pečenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.

    Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
... ani vo sne by ma, kamarát @Kimlo nenapadlo odmietnuť Tebou takto pripravené a srdečne ponúknuté mäso. Poznajúc Ťa, od vstupu na Varecha.sk, mi však v technologickom postupe tohoto rcp, chýba jalapeño paprička či habanero pepper. Vďaka Tebe, už som sa na ne preorientoval aj ja a naposledy som habanero použil do gazpacho á la Espnola. Čoskoro pridám a predvediem sa v Tvojom "kostýme"!!!!!!!
Ďakujem Vám za komentáre, @Jujoska určite to pôjde aj v liatinovom hrnci, pôvodný recept je pečenie v rúre, ja som chcem vyskúšať aké to bude na pomalo. @Sracz Feri v recepte nespomínam nič pálivé, to si dávam až v poslednej fáze na tanieri, túto sezónu mám v skleníku oproti ostatným rokom len 14 druhov, ale z toho polovica nové, Carolinu Reaper nevynímajúc... :-)
Pomalý hrniec nemám, ale niečo na tom bude. Skúšala som rebierka na arizonsky spôsob (či ako sa to volalo v poslednom magazíne Varecha). Marinovali sa s rajčiakovým pretlakom a pridával sa aj hnedý cukor. Keď som si prečítala, že ich mám piecť hodinu na 190 stupňoch, bolo mi jasné, že za pár minút budú čierne, lebo cukor a pretlak prihoria. Tak som zapla rúru na 110 stupňov, piekla som ich skoro štyri hodiny a boli úžasné, mäkké ako páperko, kosti vypadli samé a tá chuť.... V sobotu ich spravím opäť, pre návštevu.
@Patroveckypitrs (7.6.2017 17:14)

Myslím že by to išlo. Výhoda pomalého hrnca je aj v tom že šetrí energiu, má spotrebu 210W, kedžto rúra to už sú kW. Ale princíp je rovnaký, šetrí čas lebo naň netreba dávať pozor, obracať, podlievať, kontrolovať...ja som dnes robil bravčové koleno, dal som ho ráno piecť pred odchodom do práce, po návrate bolo hotové, a tá vôňa čo sa šírila, fantázia...
Dnes som robil pliecko podla teba v tom rímskom hrnci 4,5 hodiny, nebíčko v papuľke. Ja som tam pridal aj cele zemiaky, také stredne. Bal som sa či s nich neostane kaša, ale nie boli dobré. Bola to óda na chuťové bunky. Vďaka za recept.
prepáč, nechce sa mi túto upečenú dobrotu teraz v noci fotiť, a zajtra keď zmizne z pekáča nebudem doma. Ale podľa blaženého výrazu mojej polovičky usudzujem, že vyskúšať tvoj recept určite stálo za to. Opäť som najobľúbenejšou manželkou v okolí a to je dobre. Mäsko sa výborne hodí k tekvicovej omáčke s kôprom, úspech garantujem a za recept ďakujem :-)

Pridaj komentár k receptu: