Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.
Zdroj: internet
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky mäsa jemno naklepeme a okoreníme. Cesnak prelisujeme.
-
2
Do vývaru pridáme 1 PL oleja, rozotretý cesnak, mleté korenie a soľ podľa slanosti vývaru. Plátky mäsa doň ponoríme a dáme marinovať do chladničky aspoň na 3 hodiny. Vývar potom odložíme.
-
3
Mäso vyberieme z vývaru, osušíme a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme na rozpálenom oleji dozlatista a odložíme do tepla.
-
4
Vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom. Pridáme bobkový list a nové korenie.
-
5
Pridáme mäso a prikryté dusíme domäkka asi hodinu.
-
6
Odoberieme trocha omáčky, ktorú zmiešame s kyslou smotanou, aby sa nezrazila, dobre premiešame a vrátime do hrnca. Ak je omáčka hustá, rozriedime ju pomocou trošky mlieka. Ešte chvíľu povaríme a dochutíme soľou, korením alebo cukrom podľa chuti.
-
7
Podávame s knedľou, cestovinou, alebo obľúbenou prílohou. Mäso nasiaknuté vývarom je mäkké a krehké.
Veru kamarát, aj zemiaková kaša by bola dobrá. Ja som vyskúšal s kedľou a aj s haluškami, nemá to chybu. Variť musím aby som nebol hladný, nosím si jedlo do práce, strave v závodnej jedálni akosi nemôžem prísť na chuť...
Nokerle je dobrá príloha, ja ich hádžem do vody klasicky ako moja stará mama z dienka (doštičky), nemám haluškovač.
Ďakujem za inšpiráciu, dnes varím a la sviečkovú, k dispozícii mám horné morčacie stehno a ešte pridám zajačie stehná. Pre jednu osobu sa zle varí, ale jesť musíme, ako Ty hovoríš. :-)
Vyskúšaj a daj vedieť aké to bolo so škrobom, určite sa inšpirujú mnohí čo nechcú múku. Dobrú chuť k morčaciemu a zajačiemu stehnu ala sviečková.. :-)
Tiež som to chcel skúsiť s ryžou, ale už sa zjedlo... jedno z mála jedál ku ktorému sa hodí akákoľvek príloha :-)
Kaťdá marináda musí obsahovať aj kyslú zložku, ktorá mäsové vlákna zmäkčí počas marinovania. Tým sa zrýchli celková tepelná príprava mäsa. U Teba absentujr kyslá zložka v marináde.
Prikladám link, kde sa píše práve o tejto kyslej zložke marinád ako nevyhnosť. V článku je mäso z kuraťa, ale to platí všeobecne na každý druh mäsa. Neber to ako kritiku, ale dobromyseľnú radu, ďakujem.
dobruchut.aktuality.sk/clanok/37315/3-nevyhnutne-kroky-pre-vyt...
Oprava: Každá marináda ...
@kimlo , mas ozaj dobre recepty.
Nedavno som robila tvoje bravcove na hubach (robila som ho aj na hubach a aj bez hub). Dobry postup pri vsetkom. Dakujem.
Prečítaj si ten článok, na ktorý som dala link. Samozrejme aj kvôli chuti sa marinuje, na to je zase tá tretia zložka: koreniny a bylinky.
Nevymýšľam recepty, len ich realizujem. Nájdem si nejaký osvedčený a dobre hodnotený recept a potom sa ho snažím urobiť, prípadne vylepšiť. Ak mi chutí, nafotím, popíšem a podelím sa s varecháčmi. aj v tomto prípade som sa držal pôvodného receptu, aj marinády. Ak by tam bol ocot alebo citrón, tak ho tam dám. V článku Tvojho odkazu sa píše o kuracom mäse, ja som robil z bravčového karé, to má celkom inú štruktúru. :-)
Ďakujem za ohlas a budem rád ak vyskúšaš a zachutí. :-)
Vďaka Feri! Som rád že máme podobné chute. Nech sa Ti darí.
tojenapad.dobrenoviny.sk/7-top-receptov-na-bleskove-marinady-2/...