Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou fotorecept

pusta - fotkapusta, 12. júna 2011
Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept)
Foto: pusta

Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

600 g bez kosti
1 ks stredne veľká
1 ks
3 CL
100 ml
1 CL
1 CL
podľa chuti
600 g
 podľa potreby
p.p
5-6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si šľahačku, horčicu a koreniny.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zelené jablko som zbavila jadrovníka, nakrájala som ho na tenké plátky a tie na tenké dlhšie hranolčeky.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bravčové karé som pokrájala na plátky, naklepala som ich, osolila a posypala mletým čiernym korením.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistené zemiaky som pokrájala na plátky, ktoré som uvarila v osolenej vode a na hrubo pretlačila drvičom na zemiaky. Omastila som ich olejom z výpeku a posypala som ich pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistenú cibuľu som pokrájala na plátky.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené bravčové plátky som sprudka opiekla na rozpálenom oleji na panvici a vybrala som ich na tanier.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vo výpeku som opiekla cibuľu, rozobratú na prúžky takmer do hneda.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som hranolčeky jablka a krátko som ich opekala spolu s cibuľou.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priliala som šľahačku a celé som chvíľku povarila.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som šalviu, horčicu, jemne som osolila a dokorenila mletým čiernym korením.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do šľahačkovo-horčicovej okorenenej šťavy som vrátila mäsko, aby sa prehrialo.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Bravčové rezy som na tanieri uložila na šľahačkovo-horčicovú šťavu so šalviou a podávala som s omastenými pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky. Miesto karé možno použiť aj krkovičku alebo pliecko, ale potom je príprava niečo dlhšia.

    Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

altyn
To je množstvo jabĺk na množstvo porcií? Ako 1:1? Lebo podľa titulnej fotky to asi tak je, aspoň podľa množstva... Dík za odpoveď.
sandratamer
Odpoveď od pusty: @altyn - na 4 bračové plátky bohate postačí jedno väčšie jablko, ak sú menšie, tak dva kusy. ale ty si množstvo prispôsob kľudne podľa seba. Podľa pôvodného receptu sa na 8 rezňov mäsa popčíta s dvoma jablkami a 200 ml šľahačky, nám to veľmi to chutilo takto.
3sandra3
Ešte som sa nestretla so šalviou v kuchyni. Tieto bravčové plátky sa mi veľmi páčia, takže si kúpim šalviu a pripravím toto jedlo. Už sa teším , že spoznám novú chuť korenia.