Bravčové na šampiňónoch fotorecept
Foto: gordonko
Dusené bravčové mäsko na hríboch.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny - zemiak som nakoniec nedal , nahradil som ho gustinom
-
2
pokrájanú cibulu si orestujeme do sklovita , mädzi tým si bravčové pokrájané na kocky obalíme v hladkej múke
-
3
ked je cibula do sklovita pridáme postrúhaný zázvor , čierné korenie , červenú papriku
-
4
nato prisypeme obalené kocky mäsa a necháme ich zatiahnúť.
-
5
potom ich podlejeme vodou ,osolíme a namrvil som ta 2 kocky hubového bujonu
-
6
mäso som dusil v tlakovom hrnci asi 40 minut , potom prídáme pokrájané šampiňony a povaríme do ich zmäknutia - podla potreby dolejeme vodu
-
7
nakoniec som zahustil šťavu gustinom rozmiešaným v troche vody ( smola - nemal som smatanku )
-
8
DOBRÚ CHUŤ
*****
Ty beťárko a odkial vieš že mam ešte nasušené dubáky