Bravčové na šampiňónoch
Bravčové na šampiňónoch

Bravčové na šampiňónoch fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 15. marca 2017
Bravčové na šampiňónoch (fotorecept)
Foto: gordonko

Dusené bravčové mäsko na hríboch.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg
1 ks
kúsok
300 - 500 g
2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny - zemiak som nakoniec nedal , nahradil som ho gustinom

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájanú cibulu si orestujeme do sklovita , mädzi tým si bravčové pokrájané na kocky obalíme v hladkej múke

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked je cibula do sklovita pridáme postrúhaný zázvor , čierné korenie , červenú papriku

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nato prisypeme obalené kocky mäsa a necháme ich zatiahnúť.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom ich podlejeme vodou ,osolíme a namrvil som ta 2 kocky hubového bujonu

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäso som dusil v tlakovom hrnci asi 40 minut , potom prídáme pokrájané šampiňony a povaríme do ich zmäknutia - podla potreby dolejeme vodu

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakoniec som zahustil šťavu gustinom rozmiešaným v troche vody ( smola - nemal som smatanku )

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    DOBRÚ CHUŤ

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Tlakový hrniec

Diskusia k receptu

boxik
Dal by som si toto klasické jedlo.Cením si ,že aspoň Gordonko z Nitry ako jeden z posledných „Mohykánov“varí ešte jedlá čo sa dajú jesť. Medzi toľkými „zdravými“ receptami a zákuskami a dzertami čo sa nedajú jesť je to aj odvážny čin.
evicka63
mäsko fajnové ale tie zemiakové knedlééééééé mňňňňaaaamm... :-)
*****
luss44
tie knedlíky sa aj mne páčia, zemiakové mám rada :)
aroooo
nehovorím, že použité hríby sú zlé, ale Ty, čo nevieš na jeseň kde ešte sušiť nazbierané huby a nedáš z nich do varenia....????
aroooo
no predsa z tých fotiek zo sezóny hubárčenia a keďže si sa s nimi so mnou nepodelil, ani troška, tak ešte musíš mať..... chi-chi-chi