Bravčové na šampiňónoch

Bravčové na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Dusené bravčové mäsko na hríboch.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny - zemiak som nakoniec nedal , nahradil som ho gustinom
  2. pokrájanú cibulu si orestujeme do sklovita , mädzi tým si bravčové pokrájané na kocky obalíme v hladkej múke
  3. ked je cibula do sklovita pridáme postrúhaný zázvor , čierné korenie , červenú papriku
  4. nato prisypeme obalené kocky mäsa a necháme ich zatiahnúť.
  5. potom ich podlejeme vodou ,osolíme a namrvil som ta 2 kocky hubového bujonu
  6. mäso som dusil v tlakovom hrnci asi 40 minut , potom prídáme pokrájané šampiňony a povaríme do ich zmäknutia - podla potreby dolejeme vodu
  7. nakoniec som zahustil šťavu gustinom rozmiešaným v troche vody ( smola - nemal som smatanku )
  8. DOBRÚ CHUŤ