Bravčové na šampiňónoch
Bravčové na šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Dusené bravčové mäsko na hríboch.
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny - zemiak som nakoniec nedal , nahradil som ho gustinom
- pokrájanú cibulu si orestujeme do sklovita , mädzi tým si bravčové pokrájané na kocky obalíme v hladkej múke
- ked je cibula do sklovita pridáme postrúhaný zázvor , čierné korenie , červenú papriku
- nato prisypeme obalené kocky mäsa a necháme ich zatiahnúť.
- potom ich podlejeme vodou ,osolíme a namrvil som ta 2 kocky hubového bujonu
- mäso som dusil v tlakovom hrnci asi 40 minut , potom prídáme pokrájané šampiňony a povaríme do ich zmäknutia - podla potreby dolejeme vodu
- nakoniec som zahustil šťavu gustinom rozmiešaným v troche vody ( smola - nemal som smatanku )
- DOBRÚ CHUŤ