Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko sa mi zdalo príliš pekné na mletie, pokrájala Zobraziť celý popisZ bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko sa mi zdalo príliš pekné na mletie, pokrájala som ho na plátky a na ozvláštnenie som do paradajkovej omáčky pridala aj inú zeleninku. Mnohí z Vás isto na podobný spôsob pripravajú takto mäsko, ale niečím novým môže byť príloha - zemiaky v trochu inej podobe - ako zemiakovo-kelové placky (aby tej zeleninky nebolo málo :-) ).
porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 700 g na dusenie (pekné pliecko) |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| 1-3 ks |  | 
| cca 5 ks |  | 
| 2-3 ks |  | 
| 150 g čerstvé |  | 
| 100 g |  | 
| 100 g |  | 
| 1 PL |  | 
| 2 KL |  | 
| 150 ml |  | 
| 2 KL na zahustenie |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bravčové mäso vhodné na dusenie si nakrájame na primerane hrubé plátky, vyklepeme, posolíme a okoreníme.   
- 
                                                    2
                                                    V prípade potreby narežeme na okrajoch.   
- 
                                                    3
                                                    Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán doružova.   
- 
                                                    4
                                                    V hrnci zvaríme vodu (asi 1 l) s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením a vložíme do nej osmažené bravčové plátky. Osolíme a zakryté dusíme domäkka.   
- 
                                                    5
                                                    Zatiaľ si pripravíme zeleninku do omáčky. Šampiňóny nakrájame na plátky. Červenú papriku na rezančeky. Kyslé uhorky na hranolčeky.   
- 
                                                    6
                                                    Na masle a cukre orestujeme šampiňóny.   
- 
                                                    7
                                                    Udusené mäsko vyberieme z omáčky a vložíme do nádoby vhodnej do rúry.   
- 
                                                    8
                                                    V troche studenej vody (asi 2dcl) rozmiešame hladkú múku (ja mám napr. radšej redšiu omáčku :-) ).   
- 
                                                    9
                                                    Do vývaru vmiešame pasírované paradajky (pretlak) a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.   
- 
                                                    10
                                                    Pridáme orestované šampiňóny.   
- 
                                                    11
                                                    Premiešame (spojí sa tak sladkastá chuť šampiňónov s kyselkavou omáčkou).   
- 
                                                    12
                                                    Na mäsko v zapekacej miske uložíme rezančeky sladkej červenej papriky a hranolčeky kyselkavých uhoriek.   
- 
                                                    13
                                                    Prelejeme paradajkovou omáčkou.   
- 
                                                    14
                                                    A vložíme do vyhriatej rúry odokryté "prebublať" (nech paprika a uhorky sú trochu menej ako chrumkavé, čo "trčí" zo šťavy nech sa zapečie, zapekala som na funkcii gril :-) ). Kľudne môžeme nechať prebublať aj na sporáku v hrnci a nevkladať už do rúry   
- 
                                                    15
                                                    Tip na prílohu: Zemiakovo-kelové placky :-) Nech sa tu neutopíme v toľkých bodíkoch s obrázkami a ich popisom (nech sa topí len mäsko v omáčke :-) ), placky uvádzam samostatne http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-placky-inak-/24959-recept.html.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu