Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny fotorecept

sracz - fotkasracz, 25. februára 2022
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept)
Foto: sracz

V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami. Pred dospelosťou sú vymenené za nové, aby vo „finiši” sa potom, tretími, mohla o nás postarať „krankasa”. Nádejam sa, ak dožijeme a Pán pomôže, nebudeme musieť, o pár mesiacov, možnože aj rokov, stravu mixovať do „šľahačkovej” podoby. Tak pre tých, mojich súputníkov vo veku a „kondícii”, venujem dnešný recept so zemiakovou kašou. Statočnejší skúsia s ryžou, či tarhoňou.

2-4
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g (ideálne z „ruže” stehna)
2-3 PL (rastlinný)
240-250 ml nakrájaná
240-250 ml nakrájaná
240-250 ml nakrájaný
2-3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti (alebo štvorfarebné)
2-3 KL (Nahrin)
2-3 KL
2-3 PL (Harissa spicy)
2-3 PL
250-333 ml
240-250 ml (petržlenová a zelerová)
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso som po umytí a osušení pokrájal na hrubšie pásiky a opiekol (zatiahol) ich na repkovom oleji. S občasným premiešaním mi stačil čas, než som pokrájal zeleninu. Opečené mäso som preložil na pomocný tanier.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca s výpekom som dal pokrájanú papriku, červenú cibuľu i zelerové stonky.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po premiešaní a 5-7 minútovom podusení som ich posypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie, korenie na mäso „Nahrin” a sladkú mletú papriku) a pridal pretlačený cesnak.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešal, vzápätí opäť päť minút podusil, preložil mäso z pomocného taniera s kačacou masťou a pridal pikantný paprikový krém „Morrocan silného Piťa”, podlial mäsovým vývarom.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešal, nechal priviesť do varu, potom ohrev znížil na štvrtinu a prikryté dusil asi 45 minút.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver som pridal polovicu pokrájaných lístkov petržlenovej a zelerovej vňate.

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A za horúca podával obsypané druhou polovicou zelených lístočkov. Keďže, aspoň podľa pomenovania, sa jedná o bravčové „štangličky“ na hodvábe, tak som ich podával aj s jemnou až hodvábnou zemiakovou kašou (pyré).

    Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, přidávám se k ostatním - aj podle mojej chuti. S přílohou nemám problém. Jsou horší věci jako brambůrky, oříšky a podobné tvrdé nesmysly.
sracz
Ďakujem Vám, priatelia milí, za nahliadnutia, komentáre i úprimné slová! Som presvedčený, že ak vyskúšate bársaké mäso aj v takomto technologickom postupe, určite nebudete ľutovať!
kvakac
Veru dal by som si aj ja za kopcovitý tanier. Aj ja také ľúbim.
1x sracz

Zaujímavé video z archívu TV Varecha