Bravčové karé na paprike a smotane fotorecept

marcel83 - fotkamarcel83, 6. januára 2015
Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept)
Foto: marcel83

Improvizácia.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 PL
1,5 l vlažná
1 hrnček
1 téglik




Postup

  1. 1

    Odblaníme si karé a nakrájame na menšie nugetky. Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme vlažnou vodou.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na 1 PL masti opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú na drobno. Prihodíme cesnak nasekaný na krúžky. Krátko orestujeme a pridáme mäso. Na prudkom plameni mäso zatiahneme. Nemalo by pustiť šťavu.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme korenie, rascu a papriku. Krátko orestujeme, aby nám paprika nezhorkla.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme mäso takmer udusené, vlejeme celý obsah hrnčeka s hubami a 15 minút povaríme.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlejeme smotanu na varenie a ďalších 10 minút necháme prevrieť.

    Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elixir
Takô som voľakedy mala rada. :) Najviac asi kvôli omáčke... nebude to to isté, ale skúsim jedlo na "zeleninový spôsob", aj s tými kolienkami, už sa teším... :)
mariamka
nejak ti tie hviezdy nepraju :) chutne kare, robim casto podobne aj s hubami, a cestovina, uplne idealne, akurat kare je potvora, zvykne drhnut :)
mariamka
predsa v krku :) kare radsej vyprazam, ale dusila som nedavno stehno z z domacej zabijacky, to bolo ako maslo,, pise sa "kvôli" :)
1x amia
marcel83
jj potom som si všimol. To je tak, keď píšem rýchlo a nečítam po sebe. :)

Ja naopak nemám rád vyprážané karé. To je pre mňa suché. Radšje vyprážanú krkovicu. :) Toto som nechal zatiahnuť, tak zostalo v mäsa relatívne dosť šťavy. Dalo sa požuť :)
marcel83
Jéééžiš. :D Musím písať pomalšie :) A hlavne ísť domov z práce :))
mariamka
to sa stane, mne tiez ruky predbiehaju mozog, obcas :) ok,, tak rychlo domov, treba varit! :)
k599
Recept sa mi páči.
@marcel , čo sa týka tých blbých hviezdičiek, presne to isté ma napadlo o tých 1000 nickoch.
marcel83
@marikahr presne tak. Ta stava ma byt riedka. Nieje to omacka.
@registrovana preto som to maso zatiahol ma zaciatku, aby nebolo maso suche.
@pusta ano, kare je suchsie, ako pleco, krkovica. Preto som nechcel mat zo sucheho masa suche snicle, ale maso na stave. Na toto ste cakala? Preco ste to nenapisala potom ako prva? :)
marcel83
@marikahr nechapes ako obvykle, ale nevadi :) Skus si este raz precitat moj koment vyssie o 15:31. Chapem, ze niekto si musi precitat text 2x, aby ho pochopil...
marcel83
Nechápeš. :)

Napíšem to ešte raz, extra pre teba nechápavú (alebo si ani ten koment nečítala?):

"Ale ja som tuná nie kôli hviezdičkám."

A pridám ti aj bonus z iného receptu:

"A co mate s tym topovanim, toplistami a podobnymi sprostostami?! Ja sem nedavam recepty koli "topovaniu"."

Dúfam že už si pochopila, že mne o hviezdičky a "toplištu" pani @pusty , ale že vôbec, nejde ;)
evanaaa
Podľa mňa by sa mäso pri dusení ani nemalo dávať veľmi "zatiahnuť" ako napr. pri minútkach, či inej rýchlej príprave, ide o to, aby sa šťava z mäsa pri tejto úprave uvoľnila a ochutila tú omáčku, či šťavu - tekutinu, alebo ako to mám nazvať, proste aby sa vyvarila. Uzavrieť mäso je dobré ako som už spomenula pri soté, číne a iných rýchlovkách. A netreba sa báť, že bude suché, ak sa zvolí správny druh.
jozka2
Preco kazite jeho verziu,preco nepridate svoju napr,ja to robim tak a obohatite tym aj jeho recept aj ostatnym varechacom vsuniete nieco nove,svoje.Tak by mala vyzerat konecne diskusia nie len hanit a hadat sa.
pusta1
ospravedlňujem sa vám za tykanie,
mladým však rada tykám, vám nie, to by som si nedovolila voči takému geniáílnemu kuchárovi, prepáčte D
marcel83
@pusta Vám zatiaľ nevyšiel ani jeden recept a tiež si to nepriznáte...

Ja som nechcel omáčku, chcel som mäso na šťave. Keď to neviete vaším skúseným statreckým mozgom pochopiť, je to Váš problém.

@marikahr karé malo presne 1,3 kg a celé stálo 3,85€... A mimochodom.... Čo je v dnešnej dobe 5€? Ja to beriem tak, že je to 5Skk... Keď si to ty nemôžeš dovoliť, ja za to nemôžem. ;)

Takže ešte raz. Ničím som nezausťoval! Smotana tam nieje na zahustenie, ale na farbu a chuť. Je to mäso na štave. Nieje to omáčka.
smejkad
marcel, neriesim recept, ale urcite chcem kare po 2,9€ za kilo !
povedz mi, kde si ho kupil a mozes si zapisat bodku, ze si spravil dobry skutok :-)
pusta1
ctený pane, však práve ?.)
vám vždy vyjde všetko :-)
toto ste spackal, tak si to neviem predstaviť, taký geniálny kuchár ako vy a niečo spackať mhm, mhm, mhm...DDDDDD
to sú mi veci :-)
pusta1
o akej šťave tu klamete?
však to pláva v paprikovej vode so smotanou a ešte k tomu také dobré kvalitné mäsíčko trápiť až hodinu - no, no, no....pán geniálny kuchár D
marcel83
@pusta ja som o sebe NIKDY netvrdil, že som geniálny kuchár. To ste teraz napísala Vy.

A tak isto som nikde nenapísal, že nenakupujem v Tesco. :) Ja som pri vašom nákupe narážal dávnejšie na to, že ste lenivá ísť na nákupy osobne, tak Vám to nosí autíčko :D
A aj tie po*raté cigaretky si necháte donášať domov, všakže? :D
pusta1
no, ja si to môžem dovoliť, ctený pane D
a tie pos*raté cigarety ste fajčil aj vy, kým ste sa z nich nepos*al DDDDD
všakáno?
to že ste GENIÁLNY dávate vedieť každému a to nielen kuchár DDDDD
marcel83
Nahlasujem váš komentár vyššie a končím s Vami túto neplodnú debatu. Hulvát vo Vás sa nezaprel.
pusta1
no super...pekná žalobaba :-)
to robíte vždy, ak niekto diskutuje o vašom recepte a vyjadrí slušne svoj názor, ktorý nie je súhlasný s vašim, zatiaľ čo vy sa tak ako hulvát správate vždy pod mojimi receptami, aj pod receptami iných, ste tým na Vareche všeobecne známy, ctený pane.
vyprosím si všetky vaše invektívy voči mne, aj to pomenovanie, ktoré je charakteristické pre vás!!!
nahláste sám seba, to bude správne D
marcel83
Omyl. To robím len Vám. Toto je podľa Vás slušne vyjadrený názor?:

"a tie pos*raté cigarety ste fajčil aj vy, kým ste sa z nich nepos*al DDDDD"

A ja sa správam ako hulvát. :) Vždy Vás zhodím za to, že klamete. Vyjadrujem sa k receptu, jeho prevedeniu, ktoré je častokrát na veľmi slabej, temer až na úbohej, úrovni. A Vy mi tu idete niečo vyčítať... :)

Založili ste si xy nickov, lajkujete si sama sebe recepty a myslíte si, že my všetci sme na hlavu, že to nevidíme. Už len to, že pridáte koment a hneď si ho lajknete o niečom napovie.
marcel83
@finczi jasné, pleco alebo karé by bolo lepšie. Karé mám odložené na "šnicle" a pleco som v mraziaku nemal. Tak muselo stačiť aj karé. :)
marcel83
Oprava :):

@finczi jasné, pleco alebo krkovica by bola lepšie. Krkovicu mám odloženú na "šnicle" a pleco som v mraziaku nemal. Tak muselo stačiť aj karé. :)
pusta1
ctený pane,
áno, správate sa ako hulvát, provokujete a klamete, ked ste v koncoch, tak žalujete a nielen ku mne a na mňa, ste tým už neslávne známy.

pokiaľ ide o "tie pos*até cigarety" je to vaše vyjadrenie, len som ho použila podľa vás D
tak čo sa vám nepáči??? DDDDDD
a neviete dodržať ani svoje vlastné slovo, že končíte túto neplodnú diskusiu. D
marcel83
Za celé moje pôsobenie na varecha.sk som dodnes deň nahlásil @redakcii vždy iba Vás, tak čo to tu trepete... Ja som sa vyjadril k cigaretám, Vy ku mne. A to je rozdiel...

A moja zlatá :) Vy ma do "koncov" nedostanete :) To by ste musela "ešte veľa chleba zjesť" ;)

Pod mojím receptom "samozvaná TOP kuchárka" nebude mať posledné slovo :) Žeby preto?
mariamka
toto je uz fakt psycho,,, ja som tam len nacrtla to kare, ved bezna vec, ze sa z neho robia snicle, a tu taky uragan??!! preco neviete konstruktivne diskutovat, k receptu, trochu s humorom, ale k veci, vecne takychto frustrovanych ludi citat, uz ma to prestava bavit
pusta1
no nie som vaša zlatá, jasné??? :-)
ste proti mne iba decko, a to bez urážky!!!
že nežaloval na iného? no nehovorte :-)))
žaloval ste dokonca aj na @tomasa , sám ste to nedávno napísal v diskusii:-)
toľko k vašemu klamaniu a provokovaniu, ctený pane -
sojka202
na túto stránku ma už vôbec nebaví chodiť, je tu určitá skupinka ľudí, ktorá si jednoducho nikoho medzi seba nepustí a potom tí, ktorí by sa aj o niečo snažili a podelili, ale po tom, čo si človek pozrie niektoré komenty, tak ho prejde chuť aj nálada niečo sem pridávať a odradí ich to, aj keď by to mali byť úplne banálne a začiatočnícke recepty.Veď ak niekomu niečo chutí, nech sa o to podelí. Tí, ktorí sa povyšujú a myslia si o sebe, že sú niečo viac, nech sa uchádzajú o miesta šéfkuchárov v špičkových reštauráciách, alebo nech radšej druhým slušne poradia a nie iba kritizujú. Teraz sa nevyjadrujem k tejto diskusii, nemám fakt nič voči nikomu z vás, ale táto vaša roztržka mi padla do rany, aby som už konečne vyjadrila svoj názor na túto stránku akože o varení, česť ľuďom z redakcie, ktorí sa na nej podieľajú. Len si myslím, že už je to skôr o intrigách a sympatiách ako o receptoch. A myslím, že toto bolo poslednýkrát, čo som čítala a písala ku komentárom, lebo ma to fakt nebaví...
apolka
Mate uplnu prvadu!!!!Kazdy len vsetko krtizuje...ked sa niekomu nepaci recept tak nech to nerobi a hotovo...hajzli!!!!
apolka
Mate uplnu prvadu!!!!Kazdy len vsetko krtizuje...ked sa niekomu nepaci recept tak nech to nerobi a hotovo...hajzli!!!!
apolka
Mate uplnu prvadu!!!!Kazdy len vsetko krtizuje...ked sa niekomu nepaci recept tak nech to nerobi a hotovo...hajzli!!!!
apolka
Mate uplnu prvadu!!!!Kazdy len vsetko krtizuje...ked sa niekomu nepaci recept tak nech to nerobi a hotovo...hajzli!!!!
leaela
@apolka hm,frustracia z prace?trosku neskora a prehnana reakcia myslim....to by si musela poznat pomery na tejto stranke v case vzniku tejto diskusie aby si ju mohla hodnotit.a pisat na "sklo",ze tu diskutuju,s prepacenim," hajzli" par dni po tvojej registracii je prinajmensom drze....alebo si zasa niekoho xy-tý novozalozeny profil....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia