Foto: marcel83
Improvizácia.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odblaníme si karé a nakrájame na menšie nugetky. Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme vlažnou vodou.
-
2
V hrnci na 1 PL masti opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú na drobno. Prihodíme cesnak nasekaný na krúžky. Krátko orestujeme a pridáme mäso. Na prudkom plameni mäso zatiahneme. Nemalo by pustiť šťavu.
-
3
Pridáme korenie, rascu a papriku. Krátko orestujeme, aby nám paprika nezhorkla.
-
4
Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
-
5
Keď máme mäso takmer udusené, vlejeme celý obsah hrnčeka s hubami a 15 minút povaríme.
-
6
Vlejeme smotanu na varenie a ďalších 10 minút necháme prevrieť.
Ako myslíš "drhnúť"?
Ja naopak nemám rád vyprážané karé. To je pre mňa suché. Radšje vyprážanú krkovicu. :) Toto som nechal zatiahnuť, tak zostalo v mäsa relatívne dosť šťavy. Dalo sa požuť :)
@marcel , čo sa týka tých blbých hviezdičiek, presne to isté ma napadlo o tých 1000 nickoch.
@k599 no iné mi tiež nevychádzalo :)
Ak si do 1 kg masa švihol 1,5 l vody + ca 200 ml smotany (1 téglik) tak si získal konzistenciu polievky; to ja nedám ani do kotlíkového gulášu ....
máš postreh, moja veľká poklona patrí tebe :-)))
a to už nehovorím o tom, že bravčové karé sa na túto úpravu vôbec nehodí, musí byť ako vyžmýkaný vecheť D
@registrovana preto som to maso zatiahol ma zaciatku, aby nebolo maso suche.
@pusta ano, kare je suchsie, ako pleco, krkovica. Preto som nechcel mat zo sucheho masa suche snicle, ale maso na stave. Na toto ste cakala? Preco ste to nenapisala potom ako prva? :)
Ale pozri sa kriticky ( tak ako to len ty vieš) že toto nie je na michelinskú hviezdu ;-)
Napíšem to ešte raz, extra pre teba nechápavú (alebo si ani ten koment nečítala?):
"Ale ja som tuná nie kôli hviezdičkám."
A pridám ti aj bonus z iného receptu:
"A co mate s tym topovanim, toplistami a podobnymi sprostostami?! Ja sem nedavam recepty koli "topovaniu"."
Dúfam že už si pochopila, že mne o hviezdičky a "toplištu" pani @pusty , ale že vôbec, nejde ;)
Hough :-) .... už padám :-)
však je to absolútny prepadák D
aj to sa stáva :-)
mladým však rada tykám, vám nie, to by som si nedovolila voči takému geniáílnemu kuchárovi, prepáčte D
Ja som nechcel omáčku, chcel som mäso na šťave. Keď to neviete vaším skúseným statreckým mozgom pochopiť, je to Váš problém.
@marikahr karé malo presne 1,3 kg a celé stálo 3,85€... A mimochodom.... Čo je v dnešnej dobe 5€? Ja to beriem tak, že je to 5Skk... Keď si to ty nemôžeš dovoliť, ja za to nemôžem. ;)
Takže ešte raz. Ničím som nezausťoval! Smotana tam nieje na zahustenie, ale na farbu a chuť. Je to mäso na štave. Nieje to omáčka.
povedz mi, kde si ho kupil a mozes si zapisat bodku, ze si spravil dobry skutok :-)
vám vždy vyjde všetko :-)
toto ste spackal, tak si to neviem predstaviť, taký geniálny kuchár ako vy a niečo spackať mhm, mhm, mhm...DDDDDD
to sú mi veci :-)
však to pláva v paprikovej vode so smotanou a ešte k tomu také dobré kvalitné mäsíčko trápiť až hodinu - no, no, no....pán geniálny kuchár D
A tak isto som nikde nenapísal, že nenakupujem v Tesco. :) Ja som pri vašom nákupe narážal dávnejšie na to, že ste lenivá ísť na nákupy osobne, tak Vám to nosí autíčko :D
A aj tie po*raté cigaretky si necháte donášať domov, všakže? :D
a tie pos*raté cigarety ste fajčil aj vy, kým ste sa z nich nepos*al DDDDD
všakáno?
to že ste GENIÁLNY dávate vedieť každému a to nielen kuchár DDDDD
Tu je karé robené 30 min v kuchte a predtým ešte opečené (a v kuchte je cca polovičný čas prípravy - to hádam viete, "pani kuchárka"). Tak mi tu netrepte o dlhom čase dusenia, pani samozvaná odborníčka. :D
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-na-horcici-fotore...
to robíte vždy, ak niekto diskutuje o vašom recepte a vyjadrí slušne svoj názor, ktorý nie je súhlasný s vašim, zatiaľ čo vy sa tak ako hulvát správate vždy pod mojimi receptami, aj pod receptami iných, ste tým na Vareche všeobecne známy, ctený pane.
vyprosím si všetky vaše invektívy voči mne, aj to pomenovanie, ktoré je charakteristické pre vás!!!
nahláste sám seba, to bude správne D
"a tie pos*raté cigarety ste fajčil aj vy, kým ste sa z nich nepos*al DDDDD"
A ja sa správam ako hulvát. :) Vždy Vás zhodím za to, že klamete. Vyjadrujem sa k receptu, jeho prevedeniu, ktoré je častokrát na veľmi slabej, temer až na úbohej, úrovni. A Vy mi tu idete niečo vyčítať... :)
Založili ste si xy nickov, lajkujete si sama sebe recepty a myslíte si, že my všetci sme na hlavu, že to nevidíme. Už len to, že pridáte koment a hneď si ho lajknete o niečom napovie.
@finczi jasné, pleco alebo krkovica by bola lepšie. Krkovicu mám odloženú na "šnicle" a pleco som v mraziaku nemal. Tak muselo stačiť aj karé. :)
áno, správate sa ako hulvát, provokujete a klamete, ked ste v koncoch, tak žalujete a nielen ku mne a na mňa, ste tým už neslávne známy.
pokiaľ ide o "tie pos*até cigarety" je to vaše vyjadrenie, len som ho použila podľa vás D
tak čo sa vám nepáči??? DDDDDD
a neviete dodržať ani svoje vlastné slovo, že končíte túto neplodnú diskusiu. D
A moja zlatá :) Vy ma do "koncov" nedostanete :) To by ste musela "ešte veľa chleba zjesť" ;)
Pod mojím receptom "samozvaná TOP kuchárka" nebude mať posledné slovo :) Žeby preto?
ste proti mne iba decko, a to bez urážky!!!
že nežaloval na iného? no nehovorte :-)))
žaloval ste dokonca aj na @tomasa , sám ste to nedávno napísal v diskusii:-)
toľko k vašemu klamaniu a provokovaniu, ctený pane -
súhlasím s tebou.
len som mu chcela ukázať, aké to je, ked to robí iným a to on nerád!