Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept)
Autor receptu: marcel83
Improvizácia.
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Odblaníme si karé a nakrájame na menšie nugetky. Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme vlažnou vodou.
- V hrnci na 1 PL masti opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú na drobno. Prihodíme cesnak nasekaný na krúžky. Krátko orestujeme a pridáme mäso. Na prudkom plameni mäso zatiahneme. Nemalo by pustiť šťavu.
- Pridáme korenie, rascu a papriku. Krátko orestujeme, aby nám paprika nezhorkla.
- Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
- Keď máme mäso takmer udusené, vlejeme celý obsah hrnčeka s hubami a 15 minút povaríme.
- Vlejeme smotanu na varenie a ďalších 10 minút necháme prevrieť.
|