Bravčové karé na paprike a smotane (fotorecept)

Autor receptu: marcel83

Improvizácia.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Odblaníme si karé a nakrájame na menšie nugetky. Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme vlažnou vodou.
  2. V hrnci na 1 PL masti opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú na drobno. Prihodíme cesnak nasekaný na krúžky. Krátko orestujeme a pridáme mäso. Na prudkom plameni mäso zatiahneme. Nemalo by pustiť šťavu.
  3. Pridáme korenie, rascu a papriku. Krátko orestujeme, aby nám paprika nezhorkla.
  4. Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
  5. Keď máme mäso takmer udusené, vlejeme celý obsah hrnčeka s hubami a 15 minút povaríme.
  6. Vlejeme smotanu na varenie a ďalších 10 minút necháme prevrieť.