Bravčové karé na horčici fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 22. apríla 2012
Bravčové karé na horčici (fotorecept)
Foto: babkamt

Dávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som si dala radšej rezeň , no uvedomujem Zobraziť celý popisDávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som si dala radšej rezeň , no uvedomujem si , že pre nás seniorov je zdravšie mäso na šťa- ve.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 PL
9 čl
1 čl
1 ks malá
1 PL
  (ľadový šalát)




Postup

  1. 1

    Mäso som narezala na plátky. Vyklepala som ho. Osolila a okorenila. Pripravila som si aj cibuľu.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som mala 9 plátkov mäsa. Na každý plát som natrela lyžičku plnotučnej horčice.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som opiekla z obidvoch strán na oleji.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som vybrala z hrnca a vo výpeku som orestovala cibuľu.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K orestovanej cibuli som pridala opečené mäso. V kuchte som ho 30 minút dusila. Šťavu som trochu zahustila múkou.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým som si klasickým spôsobom priptravila ryžu. Obed som podávala s hlávkovým šalátom.

    Bravčové karé na horčici (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Osvedčená klasika, vždy chutná, hodia sa všetky prílohy a šaláty. Oceňujem že si nedala mletú červenú papriku a ani kečup. Vtedy to jedlo úplne stratí skvelej kombinácie horčice a ml. čierneho korenia.
kamaja
Včera som hľadala inšpiráciu, a tak som si otvorila 1x varechu. A aha ho, hneď bol nápad na svete. Mäsko som pripravil PRESNE podľa receptu, a je fajnovééééé. Manžel si veľmi chválil. Ukladám. :o))
denisa1986
Dnes to idem robit pretoze to mam velmi rada uz od malicka :-) Len ja pridavam aj sterilizovane sampiony :-) Je to mnam!
torticka
takéto mäsko mám rada. Len mám 1 veľký problém s ryžou, už som dosť stará na to, aby som ju vedela uvariť. Na 1 diel ryže dávam 1 1/2 dielu vody. Ryžu opražím, osolím zalejem teplou vodou. Po uvarení je z toho blato. A ja tak ryžu milujem. Prosím, kde robím chybu. Ryžu kupujem Jednotarsku guľatú. Pomóóóc. Ďakujem.
mariamka
@tortica ze sa montujem :) bola tu inde diskusia na ryzu, ja davam 1:2 oprazim na oleji, az tak ze prska zalem studenou vodou, ovegetim, hodim zo 2 klinceky, ked sa mi chce tak 1 strucik cesnaku, zakryjem, ani nestopujem a dokonca mam plyn, takze je tendencia netrafit sa, treba cca po 10 min. nabrat na lyzicku, ked uz je taka "na skus" odstavit a nechat dojst, ale potom kazdopadne odkryt a nechyt vyluftovat, treba na ryzu vyzriet :)
viera1
@torticka a akú máš radšej :sypkú alebo takú čo drží pri sebe ? Ak kupuješ guľatú,možno by stačilo po 15-17 min vypnúť ryžu a nechať ju prikrytú ešte 5min.Potom ju odokry,prehrň a nechaj odpariť.Horúcu ryžu zakrývaj tak,že položíš papierovú (plátenú) utierku na hrniec a zakryješ,nebude ti para premenená na vodu kvapkať na ryžu.Teba asi ten pohľad vydesí (že blato), ale ja si myslím,že si na dobrej ceste.Skús to takto a uvidíš.
babkamt
@torti čka , robievala som ryžu v rúre . No už pár rokov ju robím na sporáku . Nič nemeriam . Vodu , ani ryžu . Na oleji spením cibuľku , vložím ryžu , opečiem ju , zalejem vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice , asi tak 1,5 cm vody nad ryžu , 10 minút nechám prikryté variť , potom vypnem horák , nechám dôjsť . Každý si musí nájsť spôsob , ktorý mu najviac vyhovuje .
hladna
Nezahusťovala som šťavu, bolo to chutné aj tak :) Výborný recept, ako prílohu som dala cestovinovú ryžu Risini, ďakujem za recept :)
marta13
Výborný recept, my máme tiež radi maso so šťavou, práve som
hľadala inšpiráciu čo uvariť zajtra a teraz už viem. Karé mám pripravené
takže zajtra určite bude. Ukladám do KK.
babkamt
@janulka11111 vytiahla si na svetlo môj recept spred troch rokov:-) Vylepšila si ho ananásom. Hlavne, že chutilo:-)
ofka
Uf, už neviem čo mám variť pre tých mojich hladošov . Mäsko je v chladničke a tento recept je síce klasika, ale určite nikoho nesklame. Takže, hurá do kuchyne! Ďakujem za nápad.☺
babkamt
@ofka tiež mám ten istý problém, že občas neviem, čo uvariť:-) Pri výbere starej dobre klasiky nič nepokazím a každému v mojej rodine chutí. Dúfam, že tvojej rodine chutilo. Ďakujem, že si sa ozvala.
hrcmajster
@Torticka (23.4.2013 17:41)

ahoj..ja ryzu len premyjem viac raz a potom dam do hrnca tolko vody, aby bolo 1cm nad ryzou osolit a dat troska oleja... necham zovriet, 5min varit a potom 5min uz na vypnutej kotuli dojst... ked sa mi zda, ze som dala viac vody, tak sa to da este zachranit, ze ked uz je mekka, necham odokryty hrniec, nech sa para vypari... a inak ono to treba viac raz s tou vodou vyskusat, lebo je rozdiel, ci davas ryzu do hrnca alebo kastrola, tj mnozstvo ryze a vyska hrnca.... najlepsie varit rovnake mnozstvo vzdy v tom istom hrnci... vela stastia...:)
torticka
Dakujem krasne za komentiky k ryzi. Ale uz som sa konecne na stare kolena naucila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia