Bravčové karé na hubách fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 22. septembra 2014

No ja viem, že vhodnejšia by bola krkovička, ale robila som miesto v mrazničke a karé bolo odsúdené ku konzumácii. Huby modráky, alebo sinále mám veľmi chutia, niekto ich nezbiera pre ich modravú farbu po prekrojení...nedajte sa odradiť.

3
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 g
2 dcl
 (alebo bravčová masť)
2 ks
6 plátkov
 štipka
 štipka
 štipka
2 - 3 lyžičky
2 lyžičky
2 x 2 dcl
 štipka
5 ks
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé bolo naložené v marináde podľa @pusty, v oleji, rozmaríne a bazlamikovom octe celú noc. Mäso som osolila a sprudka opiekla a odložila do tepla.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na drobno, taktiež slaninu nakrájame na pásiky vložíme do výpeku a osmažíme...

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájané huby, rascu, rozmarín, borievky, soľ, trochu štipľavej papriky a spolu dusíme asi 15 minút. Pridáme opečené mäso, podlejeme červeným vínom a podľa potreby trochou vody.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryté dusíme 15-20 minút... Takto vyzerá omáčka po 20 minútach dusenia.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu už môže byť varenie u konca, ale záleží od toho akú prílohu zvolíte, alebo ako ste omáčkový. U nás bola parená knedľa, takže som v 2 dcl vody rozmiešala zemiakový škrob a zahustila som omáčku. Pre dcéru som robila verziu kuracích pŕs a divokej ryže, tam som už omáčku nenadstavovala...chutila by aj žemľová knedľa,alebo ryža, no je to len na Vás čo si zvolíte. Berte recept ako inšpiráciu. určite sa nemusíte držať postupu, ale zvoliť svoj vlastný...Zbytkové teplo z parenej knedle využité ako sušička :-D

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hlavne nech Vám chutí...

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hríb zrnitohlúbikový Boletus luridiformis

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu

pusta
to je krásny recept, úvodné foto nádherné a prudko jedlé, aj tá knedľa je ľahučká, perfektne nadýchaná :-)
všetko spolu za *****
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá Zuzanka1367, tuším tých ***** je aj málo, lebo toto čo si tu prezentovala je kvalita hodna profesionála. Pri predstave, že to mám na tanieri, slintám ako Pavlovov pes.........Ukladám ako inšpiráciu do KK.
afataga
nadhera, aj ked mne by k tomu knedla nepasovala, radsej ryzu, mas pravdu hrib zrnitohlubikovy je jedna z najlepsich hub, ani asi nemozem napisat, ako ju volame, lebo by som mohla byt obvinena z rasizmu :-), modrie aj suchohrib modrejuci, ale menej, u nas uz nerastu, asi im je zima
daguska
Velmi pekný recept.Vynikajúce sú s hubami vsetky jedlá.Pre mña aj s tou knedlou super.
babkamt
Chutne si navarila. U nás je mäso na hríboch v obľube. Nikto neprotestuje, keď ho máme na stole.Knedle sa ti vydarili, chválim.
marcel83
Známy nadáva každej hube Boletus Satanas a nemusí ich a ani ich neje. Avšak huby zberať chodí a vždy sa poteším, keď bol zberať. Zaručene sa ocitnú u mňa na sitách.
tinca
@Zuzanka1367 modráky náhodou patria k chuťovo exkluzívnym hubám čo zvyšuje úroveň jedla s ich použitím. Skvele si navarila a prezentácia 1*:)
jarunka
Vynicajuce jedlo si navarila, ummmm toto vedela moja svokra najlepsie na svete, ona k tomu robila zemiakove kopytka.
salinka
Perfektne navarené, aj nafotené. Ja môžem s ryžou, aj s knedľou, len keby bolo hríbov:-) Modráky zbierame aj my, doposiaľ som nepoznala ich ušľachtilé meno. No, človek sa tu všeličomu priučí:-)