Bravčová špecialitka (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutné mäso,ktoré môže byť zakaždým iné...
6 porcií |
25 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance,dobre premiešame s pretlakom a olivovým olejom.Uložíme do chladničky,najlepšie na noc.
- Mäsko do rána pustí šťavu,v ktorej ho budeme dusiť.
- Pokrájanú cibuľu udusíme na oleji do sklovita.
- Pridáme mäso aj zo šťavou a dusíme do polomäkka.
- Vodou podlievame len jemne,viac-menej dusíme mäso vo vlastnej šťave.Zatiaľ si pripravíme kukuricu-tú len zlejeme,uhorky-tie nakrájame na rezance,šampióny zlejeme a posekáme na mänšie kúsky.
- Všetko pridáme k polomäkkému mäsu a dusíme spolu do mäkka.
- Keď je mäso mäkké,odstavíme ho z ohňa a dochutíme-soľ,čierne korenie,drvená rasca,paprika sladká aj štipľavá,mletý zázvor korenie garam masala.Nakoniec zahustíme horčicou.Podávame s dusenou ryžou.Tu sa fantázii medze nekladú,ale opatrne-menej je niekedy viac.Ja som dnes pridala aj lyžicu domáceho pikantu.Keď v lete urobíme domáci Uncle Bens omáčku,tak s kukuricou pridám aj tú.