Bravčová špecialitka (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutné mäso,ktoré môže byť zakaždým iné...

6
porcií
25 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance,dobre premiešame s pretlakom a olivovým olejom.Uložíme do chladničky,najlepšie na noc.
  2. Mäsko do rána pustí šťavu,v ktorej ho budeme dusiť.
  3. Pokrájanú cibuľu udusíme na oleji do sklovita.
  4. Pridáme mäso aj zo šťavou a dusíme do polomäkka.
  5. Vodou podlievame len jemne,viac-menej dusíme mäso vo vlastnej šťave.Zatiaľ si pripravíme kukuricu-tú len zlejeme,uhorky-tie nakrájame na rezance,šampióny zlejeme a posekáme na mänšie kúsky.
  6. Všetko pridáme k polomäkkému mäsu a dusíme spolu do mäkka.
  7. Keď je mäso mäkké,odstavíme ho z ohňa a dochutíme-soľ,čierne korenie,drvená rasca,paprika sladká aj štipľavá,mletý zázvor korenie garam masala.Nakoniec zahustíme horčicou.Podávame s dusenou ryžou.Tu sa fantázii medze nekladú,ale opatrne-menej je niekedy viac.Ja som dnes pridala aj lyžicu domáceho pikantu.Keď v lete urobíme domáci Uncle Bens omáčku,tak s kukuricou pridám aj tú.