Bravčová pečeň na smotane
Autor receptu: tlustoch
Je to jedlo,ktoré je chutné a sýte.
8 - 10 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibulu očistíť na drobno pokrájame. Bravčovú pečeň trochu umyjeme a pokrájame na malé kocečky.
- Do hrnca dáme olej na,ktorom usmažíme cibulu keď začne byť zlatistá prisypeme bravčovú pečeň. Miešame a pečieme pokial pečeň nezbledne, pridáme čierné korenie,červenú papriku a bobkové listy, nesolíme, spolu dusíme asi 30 min. potom podlejeme vrelou vodou, dáme toľko vody aby sme už neskôr nemuseli prilievať.
Pripravíme smotanu, mlieko a múku, dôkladne vymiešame. Keď je pečienka mäkká šťavu dochutíme soľou, prilejeme vymiešanú smotanu, necháme zovreť a zhustnuť.Podávame s výbornou domácou knedlou. /Už určite je známa moja rada, keď máte strach, že sa vám zrazí smotana tak pred vyliatim , zoberte sodu bicarbonu a niekolko zrn nasypte do šťavy s pečeňou nezrazí sa./