Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som bravčovú pečeň inak ako mám vo zvyku a výsledok je veľmi chutný. Pridávam
recept pre milovníkov pečene.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 90-100 °C |
Postup
- Namočila som sušené dubáky na 30 minút do vlažnej vody, môžete použiť aj iné lesné huby, aj čerstvé alebo mrazené.
- Zatiaľ som pokrájala bravčovú pečeň na hrubšie plátky.
- Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
- Domácu údenú slaninu som pokrájala na prúžky.
- Plátky bravčovej pečene som sprudka opiekla na horúcom oleji, z každej strany asi 2 minúty, potom so ju vybrala na tanier.
- Vo výpeku som orestovala údenú slaninu - asi 1 minútu.
- Pridala som cibuľu a sprudka som ju opekala asi 3 minúty.
- Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priviedla do varu.
- Vrátila som opečenú bravčovú pečeň a prikryté pokrievkou som všetko spolu dusila asi 10 minút.
- Horúcu pečeň aj so šťavou som dala na tanier, osolila som ju až teraz, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a podávala s čerstvo upečeným domácim chlebíkom, s ktorým som vytierala tú vynikajúcu šťavičku.
Ako príloha môže byť ryža, varené zemiaky, tarhoňa alebo cestoviny podľa vášho výboru.