Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pripravila som bravčovú pečeň inak ako mám vo zvyku a výsledok je veľmi chutný. Pridávam recept pre milovníkov pečene.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 90-100 °C

Suroviny

Postup

  1. Namočila som sušené dubáky na 30 minút do vlažnej vody, môžete použiť aj iné lesné huby, aj čerstvé alebo mrazené.
  2. Zatiaľ som pokrájala bravčovú pečeň na hrubšie plátky.
  3. Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
  4. Domácu údenú slaninu som pokrájala na prúžky.
  5. Plátky bravčovej pečene som sprudka opiekla na horúcom oleji, z každej strany asi 2 minúty, potom so ju vybrala na tanier.
  6. Vo výpeku som orestovala údenú slaninu - asi 1 minútu.
  7. Pridala som cibuľu a sprudka som ju opekala asi 3 minúty.
  8. Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a priviedla do varu.
  9. Vrátila som opečenú bravčovú pečeň a prikryté pokrievkou som všetko spolu dusila asi 10 minút.
  10. Horúcu pečeň aj so šťavou som dala na tanier, osolila som ju až teraz, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a podávala s čerstvo upečeným domácim chlebíkom, s ktorým som vytierala tú vynikajúcu šťavičku. Ako príloha môže byť ryža, varené zemiaky, tarhoňa alebo cestoviny podľa vášho výboru.