Bravčová panenka s tricolor paprikou

Autor receptu: chorvat

2
porcie
80 minút
príprava
60/12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé si priravíme karamelizovanú cibulku. Najlepšie aj deň dopredu. Cibulku nakrájame na väčšie kocky a veľmi pomaly restujeme na masle so štipkou soli. Približne 45-60 minút, pokial dostane sladkastú chuť. Pridáme hnedý cukor a krátko skaramelizujeme. Prilejeme balzamikový ocot a portské víno. Zredukujeme a dochucujeme portským vínom.
  2. Panenku umyjeme a odblaníme. Narežeme na 200g porcie. Osolíme a okoreníme z každej strany. Sprudka opečieme na olivovom oleji a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 9-12 minút. Panenka by mala byť jemne ružová uprostred.
  3. Medzitým si na rovnakej panvici, na ktorej sme si opiekli panenku, opečieme na prúžky pokrájanú papriku. Osolíme a okorníme. Opekáme asi 2-3 minúty. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, krátko opečieme a podlejeme malým množstvom vody. Asi 50ml. Povaríme 1-2 minúty a na záver pridáme maslo na zahustenie omáčky. V tejto fáze musíme maslo zašľahať aby sa dokonale spojilo.
  4. Servírujeme so zemiakovou kašou, horčicou a balzamikovou redukciou. Na papriku poukladáme rezy panenky, prelejeme maslom zahustenou omáčkou a karamelizovanou cibulkou. Dobrú chuť