Bravčová panenka
Bravčová panenka s paštrnákovými hranolkami
Autor receptu: redakcia
Panenka má minimum tuku, a aj tak môže byť šťavnatá. Aby bola lahodná, stačí pridať trochu korenia a piecť ju len tak dlho, aby zostala vo vnútri ružová.
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Panenku potrieme olejom rozmiešaným so sušeným cesnakom, s citrónovou šťavou, čili a so soľou. Necháme odpočinúť.
- Paštrnák ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. V mise ich zmiešame s mletou paprikou, so soľou a s olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 – 20 minút, kým nebudú mäkké.
- Na miernom ohni zahrejeme grilovaciu panvicu. Položíme na ňu pripravenú panenku a opekáme zo všetkých strán, celkovo asi 8 minút. Potom panvicu zložíme z ohňa a mäso na nej necháme chvíľu odpočinúť.
- Pesto: Všetky uvedené suroviny vložíme do robota s nožmi a rozmixujeme na hrubú pastu. Ak je potrebné, pridáme trochu vody.
- Panenku nakrájame na porcie. Servírujeme ju s paštrnákovými hranolkami a petržlenovým pestom.