Bravčová panenka

Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami

Autor receptu: redakcia

Baby zemiaky, pár húb z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa z prasiatka, si v tomto recepte zahrajú hlavné roly.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Panenku opečieme na rozpálenej panvici s olejom približne 4–5 minút z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme chvíľku odpočinúť.
  2. Medzitým si v panvici po panenke opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. K opraženej slaninke pridáme na malé kúsky nakrájané lesné huby, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a restujeme, kým huby začnú púšťať vodu. Potom pridáme smotanu a prevaríme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tesne pred dokončením pridáme maslo. Viac druhov tuku ponúkne viac chutí.
  3. Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode a pred podávaním ich zľahka opečieme na troche oleja.
  4. Do taniera servírujeme omáčku, panenku nakrájanú na hrubé plátky, opečené zemiaky, dozdobíme viedenskou cibuľkou a petržlenovou vňaťou, ozvláštnime guľôčkami ružového korenia, ktoré má príjemnú sladkastú a korenistú chuť.