Bravčová panenka
Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami
Autor receptu: redakcia
Baby zemiaky, pár húb
z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa
z prasiatka, si v tomto recepte zahrajú hlavné roly.
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Panenku opečieme na rozpálenej panvici s olejom približne 4–5 minút z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme chvíľku odpočinúť.
- Medzitým si v panvici po panenke opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. K opraženej slaninke pridáme na malé kúsky nakrájané lesné huby, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a restujeme, kým huby začnú púšťať vodu. Potom pridáme smotanu
a prevaríme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením
a tesne pred dokončením pridáme maslo. Viac druhov tuku ponúkne viac chutí.
- Baby zemiaky uvaríme
v osolenej vode a pred podávaním ich zľahka opečieme na troche oleja.
- Do taniera servírujeme omáčku, panenku nakrájanú na hrubé plátky, opečené zemiaky, dozdobíme viedenskou cibuľkou
a petržlenovou vňaťou, ozvláštnime guľôčkami ružového korenia, ktoré má príjemnú sladkastú
a korenistú chuť.