Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou fotorecept
Foto: afataga
Umyla som a okorenila 2 ks krkovice a uvažovala, čo s nimi, počas procesu varenia mi vyšlo toto jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
2 KL kopcovité |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
2 KL (alebo džem) |
|
1-2 ks |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
na podlievanie (alebo vývar) |
|
Postup
-
1
Okorenenú krkovičku som sprudka opiekla na masti, osolila z každej strany a vybrala na tanier.
-
2
Do panvice som dala cibuľu pokrájanú na tenké 1/4-kolieska a prudko opekala do svetlo hneda, pridala som saturejku, pretlak a vňať a zarestovala som to spolu.
-
3
Teraz som to už musela trošičku podliať, asi tak pol deci vriacej vody, pridala som cukor, želé, chilli a za chvíľku ocot.
-
4
Ochutnala som, trošku osolila, zas trochu podliala a vrátila som mäso do panvice.
-
5
Stiahla som teplotu, zakryla pokrievkou a dusila 50 min, mäso som občas otočila, pred koncom asi 10 min som odokryla a nechala vyredukovať prebytočnú tekutinu.
-
6
Príloha bola tlačené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.
-
7
No a keďže sú tu aj takí, čo sa najviac tešia na poslednú foto, samozrejme nemôžem sklamať, takže foto zo včerajšej návštevy:
a spuchne v pravej chvíli.
Nechaj prosím Afagatku.
Tá sa delí o recepty, aj rady.
Nevytváraj tu Ty zvady.
@jack dakujem
@alena45 nie len hovadzinou je clovek zivy :-), asi ta sklamem, neviem co je Prostřeno, my uz stastnych 10 nemame tv, takze si prosim vysvetlit tu myslienku o ryzi
@45678 dakujem
@monty469 nedas, uz jej niet :-), dakujem
@natascha1 potom daj vediet, ak skusis
@denyany dakujem, neboj sa, ona ma aj takto chut, len ju treba opiect tak mierne do hneda a potom sa este dusi
@terinka55 dakujem, no uz len to by mi chybalo sa cely den trepat dom od domu, havina sa ani nemusi maskovat, aj tak je hviezda
@siisa dakujem
@mitzy nevsimaj si toho ***** vulgarizmus vymazany redakciou
Vážená @redakcia , zaujímalo by ma, či vám príde úplne v poriadku dnešný koment od @afataga z 10:48 pod týmto rcp, kde ma označuje za chudáka.
Nedávno ste mi totiž pod rcp varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-zelenine-fotor...
zmazali koment údajne za vulgárnosť, pričom som na rozdiel od @afatagy nikoho neurážal (***** vulgarizmus vymazany redakciou).
Dnesny komentar od @Afataga je v poriadku, nakolko reaguje na Vas komentar z 26.2.2017 19:16h.
Vas komentar pod receptom:
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-zelenine-fotor...
bol vymazany, nakolko bol dvojzmyselny.
Z tohto isteho dovodu bol upraveny aj Vas dnesny komentar z 11:30h.
Upravene.
@Kukulienka71 (27.2.2017 12:55)
Taketo vyjadrenia su este v pohode.
vďaka za odpoveď, vedela som vopred odpoveď. Z mojej strany to bola rečnícka otázka:-)
Nemali by byť komentáre o hodnotení receptu, pracovného postupu, či prísad do jedla??
mali
Aby som nezabudla, recept som si uložila, príležitostne pripravím podľa Teba: napíšem odozvu-:)
krásna fotka :-)
no fiha, tomu sa povie zena cinu, tesi ma, ze chutilo, asi musim pridavat viac rcp, nech je nejaka sranda :-), ved uz dlho tu bol pokoj asi
Opýtaj sa toho tvojho idolu ako tu ešte s jednou pani"kuchárkou" zhovadili 17-ročné dievča, ktoré pred pár rokmi tu dalo recept na Detvianske kurča. A pokoj je tu odvtedy. odkedy tu nefunguje jedna "šéfkuchárka" pôvodom zo Žitného ostrova.
Fiha, to co mas za mimozemsku technologiu, ze aj vone citis? :-), aj ja chcem.
Akosi mi uniklo, ze ty si bylinozravec, tak to mate doma pekne podelene. Budem sa tesit, ak si posmakujete, dufam, ze das vediet. Dakujem za mily koment.
bude mi potesenim :-), dakujem
na to je najlepsie sa najest :-), rada ta zas vidim po dlhej dobe
Potesila si ma, som rada, ze chutilo, aj ked netusim, aku nedostupnu surovinu som pouzila :-)