Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. februára 2017
Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Foto: afataga

Umyla som a okorenila 2 ks krkovice a uvažovala, čo s nimi, počas procesu varenia mi vyšlo toto jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks veľká
1 PL
2 KL kopcovité
1/2 KL
1 PL
2 KL (alebo džem)
1-2 ks
1 KL
 podľa chuti
na podlievanie (alebo vývar)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Okorenenú krkovičku som sprudka opiekla na masti, osolila z každej strany a vybrala na tanier.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice som dala cibuľu pokrájanú na tenké 1/4-kolieska a prudko opekala do svetlo hneda, pridala som saturejku, pretlak a vňať a zarestovala som to spolu.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som to už musela trošičku podliať, asi tak pol deci vriacej vody, pridala som cukor, želé, chilli a za chvíľku ocot.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutnala som, trošku osolila, zas trochu podliala a vrátila som mäso do panvice.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stiahla som teplotu, zakryla pokrievkou a dusila 50 min, mäso som občas otočila, pred koncom asi 10 min som odokryla a nechala vyredukovať prebytočnú tekutinu.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha bola tlačené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a keďže sú tu aj takí, čo sa najviac tešia na poslednú foto, samozrejme nemôžem sklamať, takže foto zo včerajšej návštevy:

    Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Ahoj @afi. Kukám, že neprajníci keby sa dalo hviezdičkujú aj do mínusu. Mne sa rcp. páči. Aj keď cibuľovú omáčku robievam, Tvoja ma zaujala. Akurát by som tú cibuľu neopekal prudko ale práve naopak pomaly aby chuť omáčky bola viac cibuľová. Ale to je môj názor. Ja si rcp. ukladám a vylepším Ti hviezdičkový priemer. Dávam 5*. Pekný večer.
Hovädzinu si vymenila za moje obľúbené bravčové, takto som ešte neskúšala, ale skúsim. A šťouchaný brambor k tomu - že Ty pravidelne pozeráš Prostřeno ? Veď Slovákovi aj ryža dobrá.
Toto by mi chutilo, aj zemiaky na tento spôsob sú pre mňa fajn. Cibuľu by som dusila pomaly, zbožňujem, keď krásne zmäkne, zozlátne a má takú tú nasládlu cibuľoidnú chuť, ktorú odovzdá celému jedlu. No ale to je môj spôsob, verím, že aj tvoj je chutný. Posledné foto potešilo.
@yogicek :-), to neries take hovadiny, ved my dobre vieme kto, tak nech maju radost, ja cibulu vzdy opekam prudko, priznavam, ze neviem, ci je spravna tvoja alebo moja technologia, ona sa potom este dusila, tak citit ju bolo a som rada, ze sa ti recepis paci
@jack dakujem
@alena45 nie len hovadzinou je clovek zivy :-), asi ta sklamem, neviem co je Prostřeno, my uz stastnych 10 nemame tv, takze si prosim vysvetlit tu myslienku o ryzi
@45678 dakujem
@monty469 nedas, uz jej niet :-), dakujem
@natascha1 potom daj vediet, ak skusis
@denyany dakujem, neboj sa, ona ma aj takto chut, len ju treba opiect tak mierne do hneda a potom sa este dusi
@terinka55 dakujem, no uz len to by mi chybalo sa cely den trepat dom od domu, havina sa ani nemusi maskovat, aj tak je hviezda
@siisa dakujem
@mitzy nevsimaj si toho ***** vulgarizmus vymazany redakciou
@afataga , chvalabohu v chudáctve a pokrytectve a rozsievaní zvád na teba proste nemám.

Vážená @redakcia , zaujímalo by ma, či vám príde úplne v poriadku dnešný koment od @afataga z 10:48 pod týmto rcp, kde ma označuje za chudáka.

Nedávno ste mi totiž pod rcp  varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-zelenine-fotor...
zmazali koment údajne za vulgárnosť, pričom som na rozdiel od @afatagy nikoho neurážal (***** vulgarizmus vymazany redakciou).
Po urcitej dobe sa vratim domov a nieco mi udrelo do nosa. Co to bolo som zistil az ked som otvoril Varechu. Az som musel kupit maso. Uz sa tesim, pre lepsie ja bude maso a ja sa budem musiet (rad) uspokojit s omackou. To moje velke JA nejak cibulu nerado. Tak to mame uz dohodnute, ta bude pre mna.
@Kecemis (1.3.2017 21:41)

Fiha, to co mas za mimozemsku technologiu, ze aj vone citis? :-), aj ja chcem.
Akosi mi uniklo, ze ty si bylinozravec, tak to mate doma pekne podelene. Budem sa tesit, ak si posmakujete, dufam, ze das vediet. Dakujem za mily koment.
používateľ nemá avatar
ebi
Vrele odporúčam rcp.Ja som si ho sice upravila podľa mojich dostupnych surovin,ale chutilo. Ako priloha boli zemaky s mletými skvarkami. Proste mnamka na slávnostný obed.

Pridaj komentár k receptu: