Bratislavské rožky

monda - bez fotkymonda, 2. apríla 2013
Bratislavské rožky
Foto: monda

Veľmi rada pečiem bratislavské rožky ,nakoľko sa dobre robia , a sú rýchlo spravené a chutia fajnovo.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
25 dkg
3 ks
1/2 dl
2 dkg
5 dkg
trochu
Plnka:
20 dkg
podľa potreby
trochu
Obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Kvasnice si necháme nakysnúť v mlieku - pridáme 1 čaj. lyž. kryšt.cukru. Všetky suroviny si zmiešame dokopy a pridáme kvások. Vypracujeme si cesto v miske. Necháme ho asi tak 15 - 20 minút odpočívať v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: pomleté orechy si zmiešame s kryštálovým cukrom pridáme trochu mlieka,tak aby nám vznikla plnka nie príliš riedka , ale taká akurát.

  3. 3

    Potom si na pomúčenej doske rozváľkame cesto na hrúbku asi tak 3 mm a povykrajujeme z neho štvorce ,ktoré naplníme plnkov a zvinieme do tvaru rožteka.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 35 minút na 180 stupňov dozlatista.

  4. 4

    Upečené si necháme chvíľku vychládnuť a potom ich obalíme vo vanilkovom cukre. Ked sú už úplne vychládnuté ,tak si ich ešte obalíme v práškovom cukre.

  5. 5

    A tu sú vyfotené aj s rezmi , ktoré som taktiež upiekla.

    Bratislavské rožky - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Tieto robí výborné moja mama, 78 ročná pani, ale kedze ju čaká operácia, skúsim sama podľa Tvojho receptu, lebo manžel ich má veľmi rád :)
slavka2012
Jej, vdaka, tomuto receptu som sa naozaj potesila. Urcite niekedy pripravim.
2010
Pekne rozky , pekny recept a su Bratislavske?
evanaaa
Pekné sú, dobré sú, mne sa páčia, ale mám dojem, že tie pravé bratislavské vypadajú ináč, aj sú tu tuším na Vareche. Ale mne by stačili aj tieto.
slavka2012
@evanaa , asi mas pravdu, lebo aj ja som dnes mojej sestre povedala, ze je na Vareche recept na bratislavske rozky a ze som si ho ulozila. Ked si ho pozrela, povedala, ze to nie su prave bratislavske, pretoze tie sa neposypaju cukrom a maju na povrchu take mramorovanie . A ona sa v tychto veciach naozaj vyzna. :-). Ale mne sa pacia aj tieto.
orchidea
Veru by som si dala povedať...orechové rožteky sú moje obľúbené...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia