Foto: monda
Veľmi rada pečiem bratislavské rožky ,nakoľko sa dobre robia , a sú rýchlo spravené a chutia fajnovo.
na 180 °C
Suroviny
0,5 kg |
|
25 dkg |
|
3 ks |
|
1/2 dl |
|
2 dkg |
|
5 dkg |
|
trochu |
|
Plnka: | |
20 dkg |
|
podľa potreby |
|
trochu |
|
Obaľovanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Kvasnice si necháme nakysnúť v mlieku - pridáme 1 čaj. lyž. kryšt.cukru. Všetky suroviny si zmiešame dokopy a pridáme kvások. Vypracujeme si cesto v miske. Necháme ho asi tak 15 - 20 minút odpočívať v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku.
- 2
Plnka: pomleté orechy si zmiešame s kryštálovým cukrom pridáme trochu mlieka,tak aby nám vznikla plnka nie príliš riedka , ale taká akurát.
- 3
Potom si na pomúčenej doske rozváľkame cesto na hrúbku asi tak 3 mm a povykrajujeme z neho štvorce ,ktoré naplníme plnkov a zvinieme do tvaru rožteka.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 35 minút na 180 stupňov dozlatista.
- 4
Upečené si necháme chvíľku vychládnuť a potom ich obalíme vo vanilkovom cukre. Ked sú už úplne vychládnuté ,tak si ich ešte obalíme v práškovom cukre.
- 5
A tu sú vyfotené aj s rezmi , ktoré som taktiež upiekla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to naozaj výborné cesto..ja robím toto:
varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky-bez-kysnutia...
páči sa mi-že je bez vajíčok..nechýbajú tam...
skús si pozrieť tieto:
varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky/7026-recept....
aj diskusiu