Bratislavské rožky

Autor receptu: monda

Veľmi rada pečiem bratislavské rožky ,nakoľko sa dobre robia , a sú rýchlo spravené a chutia fajnovo.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvasnice si necháme nakysnúť v mlieku - pridáme 1 čaj. lyž. kryšt.cukru. Všetky suroviny si zmiešame dokopy a pridáme kvások. Vypracujeme si cesto v miske. Necháme ho asi tak 15 - 20 minút odpočívať v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Plnka: pomleté orechy si zmiešame s kryštálovým cukrom pridáme trochu mlieka,tak aby nám vznikla plnka nie príliš riedka , ale taká akurát.
  3. Potom si na pomúčenej doske rozváľkame cesto na hrúbku asi tak 3 mm a povykrajujeme z neho štvorce ,ktoré naplníme plnkov a zvinieme do tvaru rožteka.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 35 minút na 180 stupňov dozlatista.
  4. Upečené si necháme chvíľku vychládnuť a potom ich obalíme vo vanilkovom cukre. Ked sú už úplne vychládnuté ,tak si ich ešte obalíme v práškovom cukre.
  5. A tu sú vyfotené aj s rezmi , ktoré som taktiež upiekla.