Boršč s kyslou kapustou

Autor receptu: erika182

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Masko umyjeme, nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody do makka. Mrkvu, petrzlen a zeler ocistime a tiez nakrajame na kocky.
  2. Ocistenu cibulu nakrajame nahrubo a spenime na oleji. Potom pridame korenovu zeleninu a kratko restujeme. Podlejeme vyvarom (ak si masko uvarime popredu, mozme pouzit vyvar z neho, ak nie postaci aj bujon).
  3. Vlozime korenie a bobkovy list - idealne uzavrete v sitku, alebo zabalene v platne - aby sa dalo nasledne po dovareni vytiahnut. Nechame prevarit. Osolime.
  4. Ked zelenina zmakne pridame nahrubo nasekanu kapustu a na mensie kusky nakrajanu cervenu repu aj s nalevom. Pokial je repa tvrdsia, treba ju tam supnut skor aby stihla zmaknut. Nechame prevarit. Na zaver pridame maso, nechame este kratko povarit a borsc je hotovy.
  5. Podavame s lyzicou kyslej smotany. Dobru chut :)