Boršč na ukrajinský spôsob

Autor receptu: klaudicka251

Bez fazule.

150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso a kosti dôkladne poumývame, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme pomalým varom asi hodinu a pol. Mäkké mäso vyberieme z vývaru (bravčové vyberieme skôr ako hovädzie) a pokrájame ho na tenšie rezance.
  2. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Na polovičnej dávke masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme menším množstvom vlažného vývaru a dobre premiešame.
  3. Opraženú zeleninu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na hrubšie rezance, zemiaky pokrájané na malé kocky, všetky koreniny a uvaríme do mäkka.
  4. Vývar precedíme cez husté sitko. Na zvyšku masti udusíme cviklu pokrájanú na hrubšie rezance spolu s rajčiakovým pretlakom a octom. Krátko pred dovarením pridáme pokrájané mäso, udusenú cviklu a cesnak rozotrený so soľou.
  5. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ochutíme octom. Smotanu podávame osobitnej nádobke.