Višňový zákusok

Bolero rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nenáročný na prípravu, fantastický chuťou. Zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších.

24
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka, cukor, štipku soli vyšľaháme do peny. Pridáme striedavo teplú vodu olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach pridáme do vaječného základu. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
  2. Suroviny na tvarohovú a višňovú plnku.
  3. Tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom mixérom premiešame.
  4. Po vychladnutí korpusu odstránime papier na pečenie, vrch korpusus upravíme.
  5. Na pripravený korpus nanesieme tvarohovú plnku a dáme do chladničky.
  6. Višňový kompót scedíme. Višne dáme do hrnca, zalejeme 1 dl vody, pridáme cukor a necháme zovrieť. Šťavu z kompótu rozhabarkujeme s Gustinom a po zovretí vlejeme do višní. Varíme, miešame do zhustnutia. Po uvarení necháme vychladnúť s občasným premiešaním.
  7. Vychladenu višňovú plnku rozotrieme na tvarohovú plnku.
  8. Suroviny na parížsky krém.
  9. Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť... Maslo vymiešame do hladka, postupne po častiach vmiešame rozpustenú čokoládu.
  10. Parížsky krém opatrne potrieme na višňovú plnku.
  11. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  12. Pred podávaním boky upravíme a zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.