Višňový zákusok
Bolero rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nenáročný na prípravu, fantastický chuťou. Zákusok, ktorý poteší aj
najnáročnejších.
24 porcií |
70 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka, cukor, štipku soli vyšľaháme do peny. Pridáme striedavo teplú vodu olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach pridáme do vaječného základu. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
- Suroviny na tvarohovú a višňovú plnku.
- Tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom mixérom premiešame.
- Po vychladnutí korpusu odstránime papier na pečenie, vrch korpusus upravíme.
- Na pripravený korpus nanesieme tvarohovú plnku a dáme do chladničky.
- Višňový kompót scedíme. Višne dáme do hrnca, zalejeme 1 dl vody, pridáme cukor a necháme zovrieť. Šťavu z kompótu rozhabarkujeme s Gustinom a po zovretí vlejeme do višní. Varíme, miešame do zhustnutia. Po uvarení necháme vychladnúť s občasným premiešaním.
- Vychladenu višňovú plnku rozotrieme na tvarohovú plnku.
- Suroviny na parížsky krém.
- Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť... Maslo vymiešame do hladka, postupne po častiach vmiešame rozpustenú čokoládu.
- Parížsky krém opatrne potrieme na višňovú plnku.
- Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním boky upravíme a zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.