Bodkované buchty fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 8. novembra 2013

Moja dcera je niekedy az prilis spolocensky tvor, takze mame casto plny dom deti. Uz si u nas zvykli, ze ak su hladne (a Zobraziť celý popisMoja dcera je niekedy az prilis spolocensky tvor, takze mame casto plny dom deti. Uz si u nas zvykli, ze ak su hladne (a hladne su vzdy!) im na olovrant nieco upeciem...velmi oblubene su tieto buchty, ktore zmiznu okamzite, este z plechu :) Jednoduche buchticky z kysnuteho cesta s kuskami horkej cokolady sa tu, v Taliansku, volaju Pan goccioli a najdete ich v kazdej pekarni, ci v obchodnom dome. Co som skusila tento recept, ich robim len doma, su fantasticke :)

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
50 g
300 ml
25 g
80 g
1 ks
1 ks
100 g kúsky
 štipka
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme muku, pridame stipku soli a premiesame. Pridame cukor, v strede vyhlbime dierku, kde rozdrvime kvasnice, zalejeme castou mlieka a pockame, kym sa spravi kvasok. Pridame zmaknute maslo, vajce, zltok a zamiesime pridavanim zvysneho mlieka. Miesime, kym sa cesto neodliepa z bokov misy a ruk. Prikryjeme utierkou a nechame kysnut hodinu, hodinu a pol.

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked zdvojnasobi objem, do cesta vmiesime kusky horkej cokolady. Ja pouzivam male gulicky, ktore mozme nahradit cokoladou, ktoru nalameme na male kusky. Cokoladu pred pouzitim mozme dat aspon na polhodinu do mraznicky, aby sa hned neroztopila.

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cesta postupne zamiesim vsetky kusky cokolady, potom odriezam asi 50-60 gramove kusy cesta, z ktorych vytvarujem buchticky.

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Buchty necham este pokysnut na plechu vystlanom papierom na pecenie.

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Buchty potrieme zltkom zriedenym s mliekom, dame upiect do rury vyhriatej na 180°.

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z tejto davky vyjde asi 20 buchticiek a ak nemate kopu stravnikov ako ja, mozte ich po vychladnuti zamrazit... pridu vhod tie rana, ked clovek nevie, co do skoly na desiatu :)

    Bodkované buchty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

iva63
veru krásne buchtičky si napiekla...kk a 5*
eviana
A už ich mám v KK a isto ich vyskúšam, vyzerajú krásne a neodolateľne chutne, priam žravo... @zuzkabluzka , tlieskam, mňam :)
aamm
dobrý receptík, vypadá dobre tá čokoláda, mňam, dala by som si na raňajky, idem upiecť, nemohla by sa to potrieť bielkom čo zostal z cesta?ď
mariamka
krasne pehate buchticky, vyborna inspiracia a dobry tip so zamrznutou cokoladou :) nedivim sa tym navstevam, ze k vam radi chodia :)
inez75
tak toto ma velmi zaujalo...ukladám a určite upečiem...
zuzkabluzka
@simona8520 ja pouzivam vsade len maslo(v kocke, ako vravis), jednak nezijem na Slovensku, tak tu rozne Hery, Cery a pod ani niet dostat... a tiez preto, ze nam maslo viac chuti a snad je aj menej umele ;) vyskusaj, daj vediet ako si dopadlo
zuzkabluzka
Dakujem velmi pekne za priaznive komentare :) budem rada, ak vyskusate, ta cokolada je v ceste ohromna :)
aamm
už sú upečené a ostali asi tri pre mňa, výborné buchtičky, ďakujem za recept
afataga
to verim, ze su fantastikus :-) a pri tom take jednoduche, este by som pridala vanilkovy cukor, ja som dnes robila tvarohove a lekvarove, nabuduce idu na rad tieto
zuzkabluzka
@aamm tak tomu sa vravi rychlost :) ani som Ti nestihla odpovedat a Ty uz mas zjedene ;) ako si nakoniec potierala? ja sa priznam, ze niekedy uplne zabudnem, potom ich len po upeceni potriem roztopenym maslom, aj tak su ok. dik, ze si dala vediet :)
@afataga vdaka, skus, vylepsi a daj vediet, pridam aj do receptu, ak odporucis ;)
garanco
Až sa mi slinky zbiehajú, určite ich upečiem!!!
aamm
potrela som žľtkom, z bielkov urobím kokosové pusinky, skúsim aj s maslom potrieť
kimlo
Bravo, fantastico! Da me cinque stelle!
kimlo
Alebo "dall"? Uz mi ta taliancina vyprchava z mia testa..
danielas
Fantastik .-) Vždy ma priťahovali koláčiky s takouto čokoládkou. Aj som opakovane skúšala použiť, mne sa bohužiaľ vždy roztopila a šla do stratena...Aj som to vzdala. Pre našich vnúčikov výborná pochúťka a tak bude ďaľší pokus, zamrazím čokoládu, ako si poradila. Zrejme to neovplyvní kvalitu kysnutého cesta. Podľa tvojich obrázkov je to v pohode. Tak a ide sa na to.
salinka
Parádne buchtičky, prihodím ešte za hrsť hrozienok:-)
garanco
Vydarili sa výborne!, pridala som za hrsť posekaných orechov a za hrsť sušených brusníc ( pri krájaní čokolády som hodnú časť povyjedala, tak aby nechýbalo množstvo surovín:-)) )
misiak
mńam ! takéto som si zvykla v práci kupovať balené, tak ďakujem za recept a konečne si ich môžem urobiť domáce, hneď aj idem na to
lubkam
Zuzi, a tieto musím určtite vyskúšať lebo všetko kde je čokoláda sa zje.
marika21
Inšpiratívne. Vyskúšam. Páči sa mi to veľmi. KK*****
kucharka
Už som ich robila viackrát a vždy mali veľký úspech.... na raňajky, svačinu či olovrant... alebo len tak medzi..:-)))
Ďakujem za recept.


2x haji a radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia