Bodkované buchty (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Moja dcera je niekedy az prilis spolocensky tvor, takze mame casto plny dom deti. Uz si u nas zvykli, ze ak su hladne (a hladne su vzdy!) im na olovrant nieco upeciem...velmi oblubene su tieto buchty, ktore zmiznu okamzite, este z plechu :) Jednoduche buchticky z kysnuteho cesta s kuskami horkej cokolady sa tu, v Taliansku, volaju Pan goccioli a najdete ich v kazdej pekarni, ci v obchodnom dome. Co som skusila tento recept, ich robim len doma, su fantasticke :)

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme muku, pridame stipku soli a premiesame. Pridame cukor, v strede vyhlbime dierku, kde rozdrvime kvasnice, zalejeme castou mlieka a pockame, kym sa spravi kvasok. Pridame zmaknute maslo, vajce, zltok a zamiesime pridavanim zvysneho mlieka. Miesime, kym sa cesto neodliepa z bokov misy a ruk. Prikryjeme utierkou a nechame kysnut hodinu, hodinu a pol.
  2. Ked zdvojnasobi objem, do cesta vmiesime kusky horkej cokolady. Ja pouzivam male gulicky, ktore mozme nahradit cokoladou, ktoru nalameme na male kusky. Cokoladu pred pouzitim mozme dat aspon na polhodinu do mraznicky, aby sa hned neroztopila.
  3. Do cesta postupne zamiesim vsetky kusky cokolady, potom odriezam asi 50-60 gramove kusy cesta, z ktorych vytvarujem buchticky.
  4. Buchty necham este pokysnut na plechu vystlanom papierom na pecenie.
  5. Buchty potrieme zltkom zriedenym s mliekom, dame upiect do rury vyhriatej na 180°.
  6. Z tejto davky vyjde asi 20 buchticiek a ak nemate kopu stravnikov ako ja, mozte ich po vychladnuti zamrazit... pridu vhod tie rana, ked clovek nevie, co do skoly na desiatu :)