Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance. Z bravčových obličiek odstránime močovody, dobre ich preperieme, nakrájame ich na tenké plátky a vymáčame vo vlažnej vode. Pečeň a obličky ešte sparíme vo vriacej vode. Na masti osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata, posypeme paprikou, premiešame a mierne zalejeme vodou.
- 2
To tohto základu pridáme bravčový bôčik, pečeň a obličky. Okoreníme čiernym korením, majoránom a rozotreným cesnakom. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme šťavu na tuk a základ zaprášime múkou. Po osmažení zalejeme vodou alebo vývarom a dobre prevaríme.
- 3
Zabíjačkový guláš osolíme až nakoniec. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo chlieb.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu