Mäsová roláda
Mäsová roláda

Bôčiková roláda s vajíčkovo-zeleninovou plnkou

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017
Bôčiková roláda s vajíčkovo-zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (s kožou bez kostí)
3 ks
1 ks
100 g
3 väčšie ks
200 g (čerstvý)
4 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr očistíme a umyjeme bravčový bok vlažnou vodou, osušíme ho, dochutíme soľou a korením. Papriku nakrájame na menšie kocky, šampiňóny na plátky, cibuľu na menšie kocky. Takto nakrájané suroviny dáme do rozohriatej panvičky s maslom, opražíme, pridáme hrášok, zalejeme rozšľahanými vajcami a spravíme omeletu, pridáme soľ a korenie.

  2. 2

    Pripravenú omeletu položíme na bravčový bok, ktorý zrolujeme a zviažeme špagátom. Roládu vložíme na pekáč, podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rúry vopred vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 105 minút. Po upečení odkryjeme a pečieme ešte 15 minút, kým nebude koža upečená dozlata.

  3. 3

    Zemiaky a karfiol očistíme, umyjeme a nakrájame. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a varíme domäkka 25 – 30 minút. Po uvarení zemiaky s karfiolom scedíme, rozmixujeme do hladkého pyré a zjemníme maslom. Upečenú roládu vyberieme z pekáča, zlejeme výpek, ktorý zredukujeme, a zjemníme maslom. Odstránime špagát a takto pripravenú roládu krájame na tenké plátky. Podávame s pyré a prelejeme výpekom.

Diskusia k receptu