Biskupský chlebík s brusnicami

Autor receptu: petravoska

Vyskúšala som ich tam pridať a ich nakyslastá chuť a krásna farba určite tento recept vylepšili.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu, mandle a ovocie, ktoré je väčšie posekáme. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote vymiešame s práškovým cukrom. Potom k nemu primiešame ovocie.
  2. Žĺtka si oddelíme od bielok a vymiešame ich do penista s kryštálovým cukrom. Spojíme ich s maslovou hmotou, s koňakom a s múkou rozmiešanou s práškom do pečiva.
  3. Nakoniec do hmoty pomaly vmiešame tuhú penu s bielok (tip: pred trepaním bielok pridajte k nim štipku soli; pena je tuhá, keď otočíte nádobu hore dnom a nevypadne). Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre okolo 30-40 min. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na špáradlo, ktorým doňho pichneme. Chlebík vyklopíme až keď trochu vychladne. Nie horúci.