Bigoli s mandľami

Autor receptu: martinis

Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som k nim základnú paradajkovú omáčku, obohatil krutónmi, opečenými mandľami a parmezánom :)

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej panvice kvapneme lyžicu oleja, necháme rozohriať a pridáme cibuľu, na nízkom plameni opekáme 10 minút. Pridáme paradajky, dobre ochutíme soľou a korením a prikryté varíme 20 minút.
  2. V malej panvici či hrnci nasucho opečieme mandle, až kým nie sú trochu hnedé a nevoňajú. Stiahneme z plameňa a dáme bokom. Do hrnca vlejem zvyšný olej, na ktorom opečieme kúsky chleba či pečiva pokým nie sú chrumkavé. Tiež odložíme.
  3. Cestoviny krátko povaríme (2 minúty), scedíme a vmiešame do paradajkovej omáčky, osolíme. Rozdelíme na taniere, posypeme mandľami, opečeným pečivom a nastrúhame parmezán. Pred podávaním zakvapneme olivovým olejom :)