Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 7. apríla 2014
Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom (fotorecept)
Foto: katka78

Sezóna špargle je tu, kúpila som dva zväzky bielej a jeden zelenej. Postupne som každý pripravila iným spôsobom. Všetky chutili vynikajúco. Tu je prvý recept.

Suroviny

1 zväzok
350 ml
150 g
50 g
150 g
50 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omáčka: Smotanu zohrejem, pridám do nej strúhaný tvrdý syr, trochu mletého muškátového oriešku, mleté biele korenie a jemne soli. Soľ nie je potrebná ak je syr slanší. Strúhaný parmezán pridávam na záver. Povarím len krátko, aby sa syr rozpustil a spojil so smotanou. Hotová omáčka je stredne hustá.

  2. 2

    Špargľa: Bielu špargľu očistím - šúpem škrabkou na zemiaky, od hlavičky smerom nadol a tvrdý koniec odlomím, alebo odkrojím. Vyšší úzky hrniec si naplním vodou, ktorú osolím a nastojato doňho vložím očistenú špargľu (hrubým koncom dolu, hlavičkou hore). Špargľu varím cca 7 - max.10 minút, aby nebola surová, ale zároveň chrumkavá.

    Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šunka: Rozpustím maslo a krátko na ňom opečiem na kocky nakrájanú šunku.

    Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špargľu podávam so zemiakmi, tentokrát s pečenými a natvrdo uvareným vajíčkom.

    Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@dogagador Ďakujem za spätnú väzbu, som rada, že vám chutilo. Ja robím tú omáčku aj k cestovinám.
@veronika353 Vyhľadala som si ten recept u @janger , vidím, že tiež kombinuje špargľu s vajíčkom, šunkou a zemiakmi, to sú jednoducho chute, ktoré mi k nej pasujú. Pridávam sem link aj na ten jej recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/spargla-na-jednoduchy-sposob/27...
Inak tam má aj dobré rady, čo ocenia najmä špargľoví začiatočníci :-)
pozerám tiež recepty zo špargle, pretože som si kúpila bielu. ale čo ma veľmi zaujalo sú krásne upečené zemiaky. dáš radu, ako sa dajú takto krásne do chrumkava upiecť? až sem cítim, aké musia byť výborné
@vlasatka pečiem ich jednoducho, posypané čerstvo mletým čiernym korením, kúskami čerstvého rozmarínu a tymiánu. Nesolím ich pred pečením, až zhruba v polovici a potieram olejom, alebo ich ním pokvapkám, prípadne použijem svoju masť (ak mám vytopenú). Plátky krájam na tenšie. Inak práve dnes sme mali túto špargľu znovu :-)



Pridaj komentár k receptu: