Biela kapustová polievka
Autor receptu: pusta
Ked mám pocit únavy končiacej zimy, uvarím si túto polievku plnú vitamínov. Osvieži, aj zasýti. Podávam ako samostatný chod s krajcom chleba.
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu pokrájame na jemné prúžky, ostatnú zeleninu na malé kocky a mäso na malé kocky. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu a mäso, potom koreňovú zeleninu, ktorú zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku.
- Pridáme kapustu, bobkový list, rascu, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ a prikryté dusíme na strednom plameni 30 minút.
- Ked je kapusta mäkká, dochutíme cukrom a octom. Na tanieri posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame horúce ako samostatný chod s krajcom chleba.