Biela kapustová polievka

Autor receptu: pusta

Ked mám pocit únavy končiacej zimy, uvarím si túto polievku plnú vitamínov. Osvieži, aj zasýti. Podávam ako samostatný chod s krajcom chleba.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu pokrájame na jemné prúžky, ostatnú zeleninu na malé kocky a mäso na malé kocky. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu a mäso, potom koreňovú zeleninu, ktorú zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku.
  2. Pridáme kapustu, bobkový list, rascu, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ a prikryté dusíme na strednom plameni 30 minút.
  3. Ked je kapusta mäkká, dochutíme cukrom a octom. Na tanieri posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame horúce ako samostatný chod s krajcom chleba.