Bezlepkový chlieb

Bezlepkový sendvičový chlieb

Autor receptu: ambrelagastrosk

8
porcií
120 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do teplej vody primiešaj droždie a rozšľahaj metličkou. Postupne pridaj všetky suroviny okrem múky.
  2. Počkaj dokedy rozkvas nezväčší objem, následne ho pridaj do múky a miešaj aspoň 10 minút.
  3. Cesto presuň do misky na kysnutie a nechaj cca 30 minút kysnúť dokedy cesto nezdvojnásobí objem.
  4. Cesto si vyber z misky na pomúčenú dosku a spracuj ho, presuň do plechu, obaľ fóliou a nechaj kysnúť 20 minút.
  5. Daj piecť na 190 stupňov 30 minút. Po upečení nechaj chlieb vychladnúť.
  6. Kompletný videorecept nájdeš na instagrame ambrea.gastrosk