Bezlepkový chlieb
Bezlepkový sendvičový chlieb
Autor receptu: ambrelagastrosk
8 porcií |
120 minút príprava |
30-35 minút na 190 °C |
Postup
- Do teplej vody primiešaj droždie a rozšľahaj metličkou. Postupne pridaj všetky suroviny okrem múky.
- Počkaj dokedy rozkvas nezväčší objem, následne ho pridaj do múky a miešaj aspoň 10 minút.
- Cesto presuň do misky na kysnutie a nechaj cca 30 minút kysnúť dokedy cesto nezdvojnásobí objem.
- Cesto si vyber z misky na pomúčenú dosku a spracuj ho, presuň do plechu, obaľ fóliou a nechaj kysnúť 20 minút.
- Daj piecť na 190 stupňov 30 minút. Po upečení nechaj chlieb vychladnúť.
- Kompletný videorecept nájdeš na instagrame ambrea.gastrosk