Pizza chlieb
Pizza chlieb

Bezlepkový pizzový chlieb

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 7. októbra 2020. Komerčný recept.
12
porcií
130 minút
príprava
35 minút
na 240/190 °C

Suroviny

270 g
220 ml teplá
10 g
75 g
50 g
50 g
50 g
1 ks
1 KL
1 KL
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.

  2. 2

    Na kocky nakrájanú slaninku spolu s cibuľou opražíme na panvici. Do misy vložíme Bread mix white, soľ, pripravený kvások, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Na záver do cesta pridáme nakrájané olivy, papriku, syr, opečenú cibuľu so slaninou a dôkladne premiešame. Cesto necháme 60 minút kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme do formy na chlieb, potrieme olivovým olejom a necháme 20 minút podkysnúť. Na dno rúry dáme menší plech a rúru predhrejeme na 240 °C. Vložíme do rúry cesto a do menšieho plechu nalejeme 200 ml vriacej vody, so záparou pečieme 10 minút. Následne spodný plech vyberieme, teplotu znížime na 190 °C a pečieme ďalších 25 minút. Pizzový chlieb necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre