Bezlepkový pizzový chlieb
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 240/190 °C
Postup
-
1
Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- 2
Na kocky nakrájanú slaninku spolu s cibuľou opražíme na panvici. Do misy vložíme Bread mix white, soľ, pripravený kvások, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Na záver do cesta pridáme nakrájané olivy, papriku, syr, opečenú cibuľu so slaninou a dôkladne premiešame. Cesto necháme 60 minút kysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme do formy na chlieb, potrieme olivovým olejom a necháme 20 minút podkysnúť. Na dno rúry dáme menší plech a rúru predhrejeme na 240 °C. Vložíme do rúry cesto a do menšieho plechu nalejeme 200 ml vriacej vody, so záparou pečieme 10 minút. Následne spodný plech vyberieme, teplotu znížime na 190 °C a pečieme ďalších 25 minút. Pizzový chlieb necháme vychladnúť.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu