Pizza chlieb

Bezlepkový pizzový chlieb

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií
130 minút
príprava
35 minút
na 240/190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
  2. Na kocky nakrájanú slaninku spolu s cibuľou opražíme na panvici. Do misy vložíme Bread mix white, soľ, pripravený kvások, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Na záver do cesta pridáme nakrájané olivy, papriku, syr, opečenú cibuľu so slaninou a dôkladne premiešame. Cesto necháme 60 minút kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto preložíme do formy na chlieb, potrieme olivovým olejom a necháme 20 minút podkysnúť. Na dno rúry dáme menší plech a rúru predhrejeme na 240 °C. Vložíme do rúry cesto a do menšieho plechu nalejeme 200 ml vriacej vody, so záparou pečieme 10 minút. Následne spodný plech vyberieme, teplotu znížime na 190 °C a pečieme ďalších 25 minút. Pizzový chlieb necháme vychladnúť.