Malinový zákusok
Malinový zákusok

Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 19. júla 2021. Komerčný recept.
Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Videopostup

Suroviny

Cesto:
4 ks
160 g
50 ml
150 ml vlažná
230 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
Smotanová želatína:
150 ml studené
1 bal.
250 ml
400-500 g
podľa chuti
Malinová želatína:
600 ml
1 bal.
1 bal.
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor, žĺtky, olej a vodu. Ručne vmiešame bezlepkovú múčnu zmes Cake mix a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 °C 15-20 minút. Necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Smotanová želatína: Želatínu necháme napučať v mlieku. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme kyslú smotanu.

  3. 3

    Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho šľahania pridáme k smotane. Dosladíme podľa chuti a vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke asi 3 hodiny.

  4. 4

    Malinová želatína: Druhú želatínu necháme napučať v 100 ml vody a vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVIT malina. Napučanú želatínu rozpustenú v mikrovlnnej rúre zmiešame s LianaVITOM. Kým zo želatíny spadne pena, na koláč poukladáme maliny a zalejeme pripravenou želatínou. Necháme v chladničke úplne stuhnúť.

Diskusia k receptu