Cheesecake
Cheesecake

Bezlepkový limetkový cheescake Key Lime Pie

novalim - fotkanovalim, 14. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkový limetkový cheescake Key Lime Pie
Foto: novalim

Dnes si napečieme vychýrený americký cheesecake, ktorý sa pôvodne pripravuje z limetiek, rastúcich na floridských ostrovoch Keys. Netradičný spôsob prípravy vás možno najprv prekvapí, Zobraziť celý popisDnes si napečieme vychýrený americký cheesecake, ktorý sa pôvodne pripravuje z limetiek, rastúcich na floridských ostrovoch Keys. Netradičný spôsob prípravy vás možno najprv prekvapí, keď ho ale dopečiete a ochutnáte, tento recept si určite založíte medzi svoje top obľúbené. Na chrumkavú cestovú časť využijeme Novalim bezlepkové sušienky LIMKY a na krémovú sladkokyslú náplň…..a v tom je ten fígeľ. Čítajte ďalej a dozviete sa.

12
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
100 g (alebo tuk rastlinný)
Na plnku:
350 g
130 g
1 ČL
100 ml (alebo plnotučný biely jogurt)
2 ks
4 ks
Na ozdobu:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Sušienky rozomelieme na jemnú „múku“ a zmiešame ich s roztopeným maslom alebo tukom.

  2. 2

    Rukou alebo lyžicou ich natlačíme na dno okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie (priemer 23 - 25 cm) a časť zmesi použijeme aj na boky formy (asi do výšky 3 cm – viac menej, pokiaľ nám zmes vystačí).

  3. 3

    V miske zmiešame kondenzované mlieko, vanilku a cukor, miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí.

  4. 4

    Pridáme jogrut alebo smotanu, kôru z limiet a opäť riadne premiešame.

  5. 5

    Nakoniec pridáme šťavu z limiet a miešame. Šťava z limiet prirodzene začne zrážať kondenzované mlieko, ktoré nám pekne zhustne. Chuťou bude pripomínať svieži krémový tvaroh.

  6. 6

    Limetkovú zmes nalejeme na sušienkovú krustu a dáme piecť na 160 stupňov. Pečieme asi 25 - 30 minút. Pečenie na nízkej teplote nám zabezpečí, aby nám plnka cheescaku počas pečenia nepraskla. Či je koláč hotový si overíme tak, že sa dlaňou jemne dotkneme povrchu koláča v strede. Ak plnka pruží a nie je mäkká, koláč vyberieme z rúry.

  7. 7

    Po dopečení necháme vychladnúť a potom dáme ideálne cez noc do chladničky.

  8. 8

    Podávame ozdobené šľahačkou a kúskom limety.

Diskusia k receptu