Limetkový paj (Key lime pie with coconut crust) fotorecept
Foto: babav
Jednoduchy recept na vyborny zakusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 1/2 hrnčeka |
|
2/3 hrnčeka kondenzované |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
4+1 ks |
|
1 konzerva kondenzované |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks na kôru |
|
Postup
-
1
Pouzila som :
-
2
Kondenzovane mlieko som vymiesala s vajecnym bielkom a stipkou soli. Tekutinou som zaliala jemne postruhany kokos, vymiesala na hmotu, ktoru som natlacila do maslom vymastenej pajovej formy.
-
3
Vlozila som ju do predhriatej rury (180C). Po 12 minutach som zapeceny kokosovy zaklad vybrala z rury a nechala vychladnut.
-
4
Na plnku som pouzila 4 zltky plus jedno, ktore mi zvysilo pri priprave zakladu na paj, celu konzervu salka, pol salky limetkovej stavy, postruhanu koru z jednej limetky a vanillkovy cukor (lepsia je tekuta vanika (nemala som v zasobe).
-
5
Zltky som najskor vyslahala so salkom a vanilkovym cukrom, postupne prilievala limetkovu stavu, az sa objem tekutiny zdvojnasobnil a nakoniec zaslahala koru z limetky.
-
6
Hotovu plnku som naliala do vychladnutej formy a piekla 20 minut v rure predhriatej na 180C.
-
7
Upeceny paj som nechala vychladnut na izbovu teplotu a potom na na celu noc do chladnicky (stacia 2-3 hodiny), aby sa dal lahko krajat, ale dobre vychladeny chuti najlepsie.
-
8
Servirovala som ho so slahackou. Vyskusajte, ak mate radi kombinaciu kokosu s citrusom. Ja som tuto variaciu tradicneho americkeho zakuska piekla prvy raz, ale urcite nie posledny.
Vsetko s kokosom aj citronom u nas ide tiez hoci kolacikov je v dnesnej dobe pomenej.
Odporucam a Nech chuti. aj vam...
ze ta vidim naspat na Vareche .Pozdravujem ta a prajem vsetko dobre.
@marianne , vdaka za nahliadnutie .V povodnom recepte pouzili osladenu kokosovu mucku , to sa mi zdalo byt prehnane sladke , pouzila som v recepte nesladenu a stacilo .
@katka78 , dakujem .Skoda , ze sa neda ponuknut cez PC :-).
s nesladenym kondenzovanym mliekom a nahradnym cukrom .Ak vyskusas,
daj nam vediet ako to dopadlo :-).