Bezlepkové zemiakové pagáče
Bezlepkové zemiakové pagáče
Autor receptu: novalim
24 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto.
- Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou.
- Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.
|