Bezlepkové zázvorníky
Bezlepkové zázvorníky
Autor receptu: novalim
Tento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé
zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo.* Namočené do čaju či kávy si ich môžete vychutnať na desiatu alebo olovrant.
Výborne sa hodia aj k varenému vínku pri posedení s priateľmi.
50 ks porcií |
45 (+odležanie cez n minút príprava |
15 minút na 170-180 °C |
Postup
- Postup:
Celé vajcia, žĺtky a cukor spolu vyšľaháme do hladkej peny. Pridáme preosiatu múku, škrob, mletý zázvor, sódu bikarbónu a kyslú smotanu.
- Vypracujeme vláčne cesto (treba ho dobre premiesiť) a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 - 1,5 cm. Vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prikryjeme čistou utierkou a necháme odležať do druhého dňa. Ráno pečieme zázvorníky v rúre na 170 - 180 °C približne 15 minút.