Bezlepkové tvarohové lievance
Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím
Autor receptu: novalim
Sladká omeleta? Prečo nie. Bezlepková tvarohová omeleta vás prekvapí svojou jemnosťou a nadýchanosťou.* Len málo bezlepkovej múky, vajíčka a tvaroh – napríklad ten, ktorý ste našli v chladničke a treba ho čoskoro spotrebovať. Tento druh sladkej omelety sa výborne hodí na víkendové raňajky. Servírovaný s čerstvým ovocím alebo chutným džemom bude ideálnym štartom dňa.
2 porcie |
15 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy dáme tvaroh, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor, 1 PL kryštálového cukru, nastrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča, štipku soli a pomocou metličky ich spolu vyšľaháme do hladkej tekutej zmesi. Na ňu preosejeme bezlepkovú múku Promix UNI a metličkou ju vmiešame.
- V osobitnej miske vyšľaháme do tuha bielky so zvyšným cukrom. Bielkový sneh vmiešame do tvarohového cesta.
- Panvicu potrieme olejom a zahrejeme ju. Oheň stíšime na slabo. Na rozohriatu panvicu nanášame lyžicou alebo malou naberačkou omeletovú zmes. Opekáme z každej strany na slabučkom ohni asi 3-4 minúty. Omeletky sú veľmi jemné a krehké, treba na to dbať pri ich obracaní.
- Hotové omeletky ihneď podávame s ovocím alebo džemom.