Štangle

Bezlepkové plnené štangle

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.

15-20 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10-15 minút nakvasiť na teplom mieste.
  2. Ostatné suroviny dáme do kuchynského robota. Pridáme aj nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Necháme nakysnúť v teple prikryté 60 minút.
  3. Na pomúčenú dosku položíme vykysnuté cesto. Premiesime a rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdĺžnik o veľkosti aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na 3,5 cm pásiky.
  4. Syr nakrájame na menšie hranolčeky. Zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje na vrchu spojíme (poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol). Týmto postupom pripravíme všetky pásy cesta. Štangle uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15-20 minút prikryté podkysnúť.
  5. Vyhrejeme rúru na 240 °C. Pred pečením potrieme štangle olivovým olejom a pečieme 15-20 minút, pokiaľ nezhnednú.