Pirohy
Bezlepkové pirohy na sladko
Autor receptu: novalim
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné.* Pripravte si s nami dnes toto sladké jedlo z múky Promix UNI.
4 porcie |
60 minút príprava |
27 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ošúpeme. Pretlačíme ich alebo najemno nastrúhame na pomúčenú dosku.
- Pridáme preosiatu múku Promix UNI, vajce aj soľ a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá, že sa cesto nespája dobre, môžeme ešte pridať 1 vajce alebo žĺtok.
- Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a okrúhlou formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieska dáme slivkový lekvár, preložíme na polovicu a okraje spojíme rukou (najľahšie sa pirohy robia so špeciálnou zatváracou formičkou, ktorá urobí aj pekné okraje).
- Varíme vo vriacej osolenej vode a občas premiešame varechou, aby sa neprilepili na dno hrnca. Bezlepkové pirohy sú hotové dve-tri minúty potom ako vyplávajú na povrch. Posypeme ich makom, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.