Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
Foto: potravinarskavyrobaliana
50
porcií
porcií
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
2,5 pohár (1 pohár = 250 ml) |
|
1 ks |
|
1/2 pohára |
|
1/2 pohára |
|
80 g mäkké |
|
6 PL |
|
Plnka: | |
|
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Ako odmerku použijeme pohár s objemom 250 ml. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Vodu pridávame postupne. Cesto rozdelíme na polovicu a necháme odležať v chladničke 30 minút alebo môžeme pracovať ihneď.
- 2
Na pomúčenej podložke oba kusy cesta vyvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. Na jednu časť cesta uložíme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a vykrojíme srdiečka tak, aby lekvár bol v ich strede.
- 3
Srdiečka uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 8 minút. Pozorne perníčky sledujte, aby sa nepripálili a nestvrdli!
- 4
Upečené a vychladnuté perníčky polejeme čokoládovou polevou.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu